Уелс: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА B]

Мартин Георгиев
Уелс е част от Група B на турнира в Катар и ще се изправи срещу Англия, Иран и САЩ.

Wales-national-team

Име: Уелс
Селекционер: Роб Пейдж
Прякор: Драконите
Първо участие на турнира: 1958
Най-добро представяне: Четвъртфинали (1958)

Как стигнаха до Световното първенство

Уелс отново е на Световно първенство! Драконите се класираха на първия си Мондиал от 1958-та година насам след плейофен мач срещу Украйна, когато Гарет Бейл вкара за победата на украинците с 1:0. Уелс финишира втори в квалификационната си група, губейки само веднъж в нея – от лидера Белгия. 

Роб Пейдж практикува контраатакуващ стил на игра, в който Уелс дава топката на опонента си и чака своите шансове да победи. Това обаче не бе сполучлива тактика в Лигата на нациите, където Уелс загуби 5 от 6-те си срещи, най-вече заради пропускливата защита на тима.

Ключовият играч на Уелс

Естествено, че най-добрият играч на Уелс безспорно е Гарет Бейл, но легендата на Реал Мадрид не е в най-елитната си спорна форма, след като смъкна нивото и бе принуден да играе в МЛС, където не бе хич убедителен. За Уелс обаче Бейл категорично е не само сърце, душа и талисман, а и най-качественият футболист. Освен него, драконите за съжаление не блестят с нещо кой знае какво.

Прогноза за представяне на Мондиал 2022

Гледайки Иран, всички биха си казали, че именно персите са фаворити за последното място в група B, но ние сме на други мнение. Мачът с Англия ще бъде доста емоционален, но все пак класата на англичаните е доста по-голяма. САЩ пък е бърз тим, който ще причини проблеми на драконите. А Иран със сигурност ще играе сърцато, заради протестите в страната си и ще дадат всичко, за да донесат поне малко радост на изстрадалия ирански народ. Според нас Уелс ще е последен в група B за 4.00 в Бетано Залози.

Официален състав на Уелс за Световното 2022

Вратари: Уейн Хенеси, Дани Уорд, Адам Дейвис
Защитници: Бен Дейвис, Бен Кабанго, Том Локиър, Джо Родън, Крис Мефам, Итън Ампаду, Крис Гънтър, Нико Уилямс, Конър Робъртс
Полузащитници: Сорба Томас, Джо Алън, Матю Смит, Дилан Левит, Хари Уилсън, Джо Морел, Джони Уилямс, Аарън Рамзи, Рубин Колуил
Нападатели: Гарет Бейл, Киифър Моор, Марк Харис, Бренан Джонсън, Дан Джеймс

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P