Собствениците на Efbet разширяват спонсорството си в чужбина

«Букмейкър Рейтинги»
Най-успешният български онлайн букмейкър е и най-големият частен спонсор на родния спорт. Дали ще има силите и финансовия ресурс да продължи със същата политика и на чуждестранните пазари, на които развива хазартна дейност? Букмейкър Рейтинги ви представя последните новини около компанията със собственици – братята Цветомир и Боян Найденови.

Каква е целта на Цветомир и Боян Найденови

След като през 2006 година братята Боян и Цветомир Найденови създават първата у нас компания за онлайн залози – ефбет, целите се покачват постоянно. През 2020 година предстои дебютът на българския онлайн букмейкър в още 4 пазара в чужбина: Италия, Испания и Сърбия. Двамата собственици на българския букмейкър са категорични, че за да популяризират бранда си в тези страни, е нужна правилата рекламна политика. Задължителна част от нея са спортните спонсорства, които правят марката разпознаваема. Особено важно е това в държави като Италия, където директната реклама на хазартни игри е забранена.

В Румъния, където efbet вече има стабилни позиции, рекламни лица са Флорентин Петре (бивш футболист на ЦСКА) и Даниела Крудо (местна популярна лайфстайл знаменитост). Идеята е от тук нататък Ефбет да спонсорира местни тимове в страните, в които компанията развива бизнеса си, но това няма да попречи на вече поетите ангажименти към българските клубове. През 2017 г. Боян и Цветомир Найденови дадоха старт на румънския клон на своята компания, като в конкурентната среда от над 20 хазартни оператора, българската компания вече повече от три години развива своята платформа. В Румъния функционират и 7 казина efbet.

Петре Ефбет

Ефбет и до днес е най-големият след държавата спонсор на българския спорт. Само за миналата година компанията даде 25 милиона лева под формата на различни спонсорства. Букмейкърът спонсорира футболни клубове, но също така и баскетболната, боксовата и волейболната федерация, както и в някои клубове от тези спортове. Компанията финансира като генерален или друг вид спонсор над 150 отбора от различните спортове.

Защо собствениците на ефбет управляват успешно

Повече от 13 години опит като онлайн букмейкър и около 30 години общо стаж в хазартната сфера са доста сериозен аргумент. Боян Найденов и Цветомир Найденов отлично познават своята област и безупречно планират всеки следващ ход. Като ключов фактор за своя успех те определят комбинацията от премерена доза бизнес риск плюс правилна стратегия. Също както в самия хазарт.

От съществено значение са още качеството на предлагания продукт, високото ниво на обслужване и бързата обратна връзка с клиентите, правилната рекламна стратегия, непрестанното развитие и търсене на нови предизвикателства и, разбира се, любовта към работата. Спортът за двамата е дългогодишна страст, която са успели да превърнат в успешен бизнес, признават собствениците на една от най-големите родни компании. В момента в ефбет работят 1800 служители.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P