Катар: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА А]

Мартин Георгиев
Започваме нашето превю на всеки един от отборите на Мондиала с домакина Катар.

Qatar national team

Име: Катар
Селекционер: Феликс Санчес
Прякор: Анаби (кестенявите)
Първо участие на турнира: 2022
Най-добро представяне: Предстои

Как стигнаха до Световното първенство

Катар пише история, макар и не изцяло положителна. Това ще е първият в историята тим, който ще направи дебюта си на Световно първенство в качеството си на домакин – това означава, че както всички други домакини преди, то катарците не минаха през квалификациите, а се класираха “служебно”. Може би по спортен път никога нямаше да видим този тим на турнира, но FIFA по някаква причина (всеки може да спекулира каква) да проведе най-големият спортен турнир в света именно в арабската страна и така да ги извади на футболната карта.

Катарският тим няма абсолютно никаква история, като най-доброто представяне на Анабитата е през 2019-та година, когато печелят Азиатската Купа – може би точно подготвяйки се за домакинския си Мондиал. Две години по-късно “кестенявите” достигнаха до рекордното си място в ранклистата на FIFA – 48-мо, след като финишираха трети на Арабската купа през 2021-ва и достигнаха до полуфиналите на Голд Къп на КОНКАКАФ.

Ключовият играч на Катар

Ако някой казва, че е запознат с всички играчи на Катар, то той най-вероятно ви лъже. Но като ключов играч можем да отличим Алмоез Али, който е най-резултатният футболист на Анабитата в големи турнири и като цяло е третият най-резултатен играч в историята на нацията си. Той е роден в Судан и е натурализиран, а текущо играе в катарския вицешампион Ал Дулаил. Таранът със сигурност е най-важният играч за представянето на “кестенявите”.

Прогноза за представяне на Мондиал 2022

Както всички домакини, то и катарците ще бъдат лекичко фаворизирани от съдии в груповите си срещи – това е неизбежно. Нидерландия категорично е фаворит за първото място в групата, но според мен е напълно вероятни Катар да се измъкнат от групата като втори отбор. Липсата на Садио Мане в сенегалския тим ще е ключово за шансовете на Катар. Именно затова прогнозираме, че Катар ще излязат от групата си на Световното първенство 2022 за 4.50 в Bet 365.

Разширен състав на Катар за Световното 2022

Вратари: Ал Шийб, Баршам, Хасан, Закария
Защитници: Хасан, Кхуки, Ро-ро, Салман, Ал-Рави, Кхедер, Ахмед, Емад, Габер
Полузащитници: Будиаф, Хатем, Асадала, Ваад, Мустафа, Ал-Таири, Фадхел, Тарек
Нападатели: Ал-Хaйдос, Афиф, Али, Мохамед, Мунтари, Алааелдин, Абдурисаг, Мунеер, Ал-Хадхрами

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P