Хабиб Нурмагомедов защити трона си! Скандал и бой след мача, радост в Дагестан

Стефан Ралчев
Големият победител от зрелищната и дългоочаквана битка е Хабиб Нурмагомедов (вече 27-0). Шампионът в лека категория на UFC от Дагестан спечели със събмишън в четвъртия рунд и защити пояса си срещу суперзвездата на ММА Конър Макгрегър (вече 21 победи и 4 загуби).

Победата на руснака бе безапелационна, но той сам я почерни с действията си след края на спектакъла, след като прескочи оградата на октагона, за да търси физическа саморазправа с хора от антуража на Макгрегър (най-вече Дилън Данис, който го провокира с викове, обиждайки го).

На ринга хора от екипа на Хабиб атакуваха съвземащия се ирландец и допълнително нажежиха обстановката. Впоследствие трима души бяха арестувани за това действие, но освободени, след като Макгрегър не повдигна обвинения.

Така вместо да празнува впечатляващата си победа, Хабиб трябваше да слуша как президентът на UFC Дейна Уайт му се кара и го извежда извън октагона, и то без да му даде шампионския колан. „Ако сложа пояса на кръста ти, хората ще почнат да хвърлят предмети по октагона“, каза Уайт, след което Нурмагомедов бе изведен от охраната и наистина бе замерян от ирландски фенове по пътя си към тунела.

Жестока санкция от Атлетическата комисия на щата Невада грози Хабиб Нурмагомедов след тоталния хаос. Със сигурност ще има огромна глоба, а хонорарът на руснака беше замразен. По-лошото е, че той може да получи спиране на състезателните права за щата. Подобни наказания автоматично се възприемат и в останалите американски щати.

„Може да има и проблем с визата – коментира Дейна Уайт. – Очакваме развитието на нещата и тогава ще вземем решение. Ако санкцията е дълга, може да се наложи да отнемем неговия пояс.“

С луда радост посрещнаха победата на Хабиб Нурмагомедов в столицата на Дагестан – Махачкала. Двубоят бе показан на видео стена, а след края му в четвъртия рунд, местните полудяха от радост. Феновете блокираха няколко улици, като някои танцуваха от радост, а други скачаха по покривите на колите. Чуха се и изстрели.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P