Германия: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА E]

Стефан Ралчев
Германия е част от Група E на турнира в Катар и ще се изправи срещу Испания, Коста Рика и Япония.

Germany-National-Team

Име: Германия
Селекционер: Ханс-Дитер Флик
Прякор: Маншафта
За кой път участва на Световно: 20
Първо участие на турнира: 1934
Най-добро представяне: Световен шампион (1954, 1974, 1990, 2014)

Как стигнаха до Световното първенство

В каквото и състояние да се намира немският национален отбор по футбол, Германия винаги остава фаворит! Но как стигна Бундестима до Мондиала в Катар?! Странно или не, но още в третия мач в групата воденият от Ханзи Флик отбор загуби от сензацията Северна Македония с 1:2. Да, но в останалите 9 мача Германия записа 9 победи и безапелационно спечели групата. Те може да не успяха да излязат от груповата фаза на Световното в Русия 2018 година и да имаха разочароващо Европейско, губейки от Англия на осминафиналите, но четирикратните победители никога не са били застрашени да пропуснат това Световно първенство. Германия притежава впечатляваща група от технически превъзходни играчи, които са опитни и креативни с топката, като Илкай Гюндоган, Джамал Мусиала, Кай Хаверц, Лерой Сане, Марко Ройс и Серж Гнабри. Може би за първи път от много години Бундестима разполага с толкова огромно качество и потенциал. Недостатъкът на този отбор може да се потърси в защитата, от която има още какво да се желае. Ханзи Флик опитва да намери крайни защитници, които могат да се защитават и атакуват еднакво добре. На централните защитници им липсва мобилност.

Ключовият играч на Германия

19-годишният Мусиала е изгряваща звезда, която не само си осигури място в стартовите 11 на Германия и Байерн Мюнхен, но и насърчи треньорите си да изграждат атаките на тези отбори около него. Обикновено сякаш е по-срамежлив на терена, но има невероятна увереност в способностите си. Мусиала е може би един от най-добрите атакуващи халфове в света в момента и често преминава в двойно или дори тройно покритие, за да отвори пространство за своите съотборници.

Прогноза за представяне на Мондиал 2022

Германия би трябвало да преодолее групата, което се явява като задължителен тест. Но в групата е Испания, което със сигурност ще бъде най-трудният съперник или поне така се очаква. Букмейкърите фаворизират в тази група Испания като евентуален победител, а Германия остава на второ място. Стефан Ралчев от екипа на Букмейкър Рейтинги обаче смята, че Германия ще спечели групата и ще излезе като победител. Всъщност, много е важно не толкова какво ще се случи в срещата с Испания, а дали Германия ще стартира подобаващо и ще победи Япония. След това като че ли нещата ще се наредят без особени проблеми дори и при евентуално равенство или загуба от Ла Фурия, което ме съмнява. Водещите букмейкъри дават 6-то място на Германия сред потенциалните световни шампиони, като преди тях се нареждат Бразилия, Аржентина, Франция, Англия и Испания. Според нас крайната прогноза е Германия да отпадне на четвъртфиналите, тъй като ако спечели групата си, както прогнозирахме, е твърде вероятно на четвъртфиналите да срещне Бразилия – 4.00 в Бет365.

Официален състав на Германия за Световното 2022

Вратари: Мануел Нойер, Марк-Андре тер Щеген, Кевин Трап
Защитници: Арнел Бела-Котчап, Матиас Гинтер, Кристиян Гюнтер, Тило Керер, Лукас Клостерман, Давид Раум, Антонио Рюдигер, Нико Шлотербек, Никлас Зюле
Полузащитници: Юлиан Брандт, Никлас Фюлкруг, Леон Горецка, Марио Гьотце, Илкай Гюндоган, Йонас Хофман, Йожуа Кимих, Джамал Мусиала
Нападатели: Карим Адейеми, Серж Гнабри, Кай Хаверц, Юсуфа Мукоко, Томас Мюлер, Лирой Сане

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P