Франция: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА D]

Мартин Георгиев
Франция е част от Група C на турнира в Катар и ще се изправи срещу Австралия, Дания, Тунис.

France-National-Team

Име: Франция
Селекционер: Дидие Дешан
Прякор: Ле Блю (Сините), Петлите
Първо участие на турнира: 1930
Най-добро представяне: Шампиони (1998, 2018)

Как стигнаха до Световното първенство

Световният шампион Франция ще защитава титлата си в Катар 2022, опитвайки се да стане едва третия национален отбор, който успешно защитата победното си място на Мондиала. Последните няколко шампиона корабокрушират още на следващото първенство, отпадайки от групите, така че за Дидие Дешан със сигурност няма да е лесно да ръководи “петлите”.

Французите спечелиха квалификационната си група без загуба, но завършиха наравно с Украйна и Босна у дома, което предшестваше лошото представяне на сините на Европейското през 2021-ва година, където те отпаднаха още на осминафинал от Швейцария. 

Дешан променя доста формациите на тима, като за последно французите играят странната 3-4-1-2, която уж трябва да “отключи” нападателното дуо между Мбапе и Бензема. Това не проработи на Еврото миналата година, да видим сега…

Ключовият играч на Франция

Килиан Мбапе е определян от мнозина за най-добрият млад играч в света и със сигурност беше MVP-то за петлите на Мондиала преди 4 години, но сега човекът във форма за Франция е носителят на Златната топка Карим Бензема. Нападателят на Реал Мадрид пропусна последните мачове на клубно ниво, за да се възстанови възможно най-добре за Мондиала и представянето на сините зависи главно от неговото представяне. Естествено, Дешан има един от най-широките състави изобщо в света, така че дори и без добър Бензема Франция има шанс да спечели отново купата.

Прогноза за представяне на Мондиал 2022

Пътят на французите до полуфинала според мен изглежда предначертан, освен ако отново “петлите” не действат със своята арогантност, която ги отстрани рано-рано от Евро 2020. Дидие Дешан според мен ще се сбогува със селекционерското си кресло след Мондиала и ще иска да приключи достойно, достигайки поне полуфинала на турнира – Франция да достигне полуфинал за 2.30 в Betano Рейтинг.

Официален състав на Франция за Световното 2022

Вратари: Юго Лорис, Алфонс Ареола, Стев Манданда
Защитници: Бенжамен Павар, Жул Кунде, Рафаел Варан, Тео Ернандес, Люка Ернандес, Дайо Упамекано, Преснел Кимпембе, Ибрахима Конате, Уолям Салиба
Полузащитници: Юсуф Фофана, Матео Гендузи, Едюардо Камавинга, Адриен Рабио, Аурелиан Чуамени, Жордан Верету
Нападатели: Карим Бензема, Кингсли Коман, Усман Дембеле, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Кристофер Нкунку, Маркюз Тюрам

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P