Отборът за 21-ви кръг в Fantasy Premier League на Мартин Георгиев – Top 4k играч FPL сезон 22/23

Мартин Георгиев
Ето, че вече сме втори кръг след средата на сезона в любимата ни фентъзи игра за Висшата лига на Англия – FPL.

fpl-week-21

Тази година е изключително успешна за мен, тъй като след 21 кръга съм в първите 4 хиляди в играта, която текущо е играна от над 11 милиона потребители от цял свят! Реших да стартирам рубрика, в която ви показвам моя отбор преди всеки кръг, както и правя ревю на грешките, които съм направил през кръга.

Също така ще ви представям и задължителните играчи, които трябва да купите, продадете или оставите на пейката. След края на кръга ще направим кратко ревю на моя отбор, както и като цяло на игровия кръг.

Преди това, включете се във фентъзи лигата на Букмейкър Рейтинги. Код: o6fpcp

Какво стана в 21-ви кръг

През този кръг запазих изключително добрата си форма, след като реализирах цели 89 точки и вече съм на 3944-то място – растеж с 47% спрямо миналия кръг. Ще направя ревю позиция по позиция на терена. Тази седмица запазих своя трансфер, за да мога да имам 2 през следващия кръг, заради потенциалните идващи двойни кръгове. Отборът ми е в схема 3-4-3.

martin-georgiev-fpl-21

Вратар

По принцип не харесвам вратарската позиция, тъй като тя зависи изцяло и само от сухи мрежа – не разчитам изобщо на брой спасявания или камо ли спасявания на дузпи или други бонус точки.

В състава си затова имам Кепа (4.5 млн) и Уорд (4.1 млн), като вратарят на Лестър беше звездата в състава ми преди Световното, като запази много сухи мрежи. След Мондиала реших да се кача на „вагона“ на Кепа, възползвайки се от ниската му цена и титулярното му място в Челси, които са 10-ти, но запазиха суха мрежа вече в 2 поредни мача.

Преди кръга всички специалисти казваха, че Уорд има по-голям шанс за суха мрежа – все пак тимът му е домакин на Брайтън, но реалностите са други – Брайтън е по-опасен атакуващ тим от Ливърпул в текущото си състояние. А за защитите на Челси и Лестър дори няма смисъл от сравняване.

Доверих се на Кепа, малко рисково, но това ми донесе успех и 9 точки в актива. В обикновена седмица съм доволен ако втарарят ми ми донесе 3 точки дори…

Защитници

Още преди два кръга разкарах Габриел, който беше защитника ми от Арсенал за сметка на Бен Мий (4.6 млн) и това в 2 поредни срещи ми носи суха мрежа на Брентфорд и 6 точки от Мий за мен. Може би отново ще се пробвам да върна някой защитник на „артилеристите“, но засега сякаш не виждам някой с добро value, който да пасне на тима ми.

Вторият мой защитник бе Люк Шоу, който беше ясно, че ще получи нула точки срещу Арсенал, но просто опциите ми на пейката Патерсън (4.0) и Нико Уилямс (4.0) въобще нямат нужда от коментар – те са запълване на бюджета. Засега съм тотално заклещен в ъгъла и не мога да ги ъпгрейдна.

Третата опция пък е ясна коя е – Киерън Трипиър (5.5), който е собственост на цели 68.7% процента от играчите във фентъзито на Висшата лига. Той ОТНОВО достави със суха мрежа и бонус точки, макар и да получи жълт картон.

Халфове

Халфовете определено са най-силната част от тима ми, а и тази с най-добра цена спрямо точки. Рашфорд  (6.8) е под пара и за мен е най-стойностният актив, който можете да имате в играта в момента. Той отново вкара гол и макар и без бонус точки е супер ценен.

Двойката от Арсенал Мартинели (6.7) и Сака (8.2) определено бяха стълбовете в средата на терена в моя отбор, но смятам, че е време да се сбогувам през следващите кръгове с Мартинели, тъй като, макар и с 1.5 млн по-скъп, Сака си остава най-добрата опция от тима от Северен Лондон. Обмислям хоризонтална промяна от Мартинели към Йодегор, но вече двамата имат различна цена, което ще ме затрудни доста. Митома за Мартинели също е интригуваща промяна, спестяваща ми пари, но не съм сигурен до кога японецът ще продължава да играе на такова високо ниво.

Де Брьойне (12.5) е моят най-скъп играч, но определено го виждам като супер лесно заменим – обаче Салах не е опция, защото той се представя супер под очакванията за мен през сезона. Единственият вариант е да дублирам с Фернандеш от Ман Юнайтед, тъй като за „червените дяволи“ предстои двойна седмица (но и потенциален липсващ кръг след това). Де Брьойне след 3 поредни кръга с малко точки този път се отплати за втори пореден кръг с асистенция и ми донесе 5 точки, които биха ме устройвали ако той не струваше 12.5 млн.

Резервата ми Андреас (4.5) очаквано получи само 2 точки в мача срещу Тотнъм, но все пак за мен остава задължителна част от състава ми, тъй като е стопроцентов титуляр за Фулъм и понякога решава да „избухне“.

Нападатели

Един от нападателите ми е Ерлинг Браут Холанд и смятам, че няма нужда от коментар – най-добрият фентъзи играч през сезона, който е задължителен не само в отбора ви, но и като капитан. Хеттрик за норвежеца и 34 от него за мен.

Хари Кейн е доста скъп (11.6), но за пореден кръг той вкарва гол, а и е собственост само на 36% от играчите. Кейн има 16 гола и 1 асистенция в 21 мача във Висшата лига през сезона и ако не беше Холанд, щеше да е най-добрият нападател в лигата. Остава си витална част от състава ми, защото сякаш е единствената добра атакуваща опция, която Тотнъм има.

Третият ми нападател е Митрович (7.1), който за втори пореден мач не ми донася стойностни точки и определено скоро ще бъде трансфериран извън състава ми. Просто сякаш вече „магията“ на сърбина във ВЛ се изчерпа през сезона и е по-добре за мен да взема някой халф на подобна цена, вместо да държа 3-ти нападател в състава си. За жалост обаче няма други нападатели близо до неговата стойност, които да взема.

Отбор на седмицата

Това е отборът на седмицата за игрален кръг 21. Безспорните звезди за мен са Каору Митома (5.1) и Перви Еступинян (4.5) от Брайтън, който имаха съответно 10 и 9 точки, а са едни от най-евтините играчи за позициите си – заслужават дори да ги имате на пейката през следващите кръгове. Митома е собственост едва на 4.6% от играчите, а Еступинян – 1.5%. Роберто де Зерби продължава да дава шанс да тези играчи като титуляри и те се отплащат.

fpl-totw-21

Какво следва?

Предстои почивка до 3-ти февруари, когато започва 22-ри кръг – имаме седмица и половина да си настроим тимовете.

Моят съвет е лично да изчакате след турнирните мачове, защото сега тимовете ще ротират, но е и много вероятно някои от титулярите да се контузят или пък някой резервен футболист да заблести толкова, че да си осигури титулярно място в следващия игрови кръг.

Пред следващия кръг отново ще дам моите съвети за играчи, както и ще направим превю на отбора ми за предстоящия игрови кръг.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P