Fantasy Premier League GW24: Поредна зелена стрелка! В подготовка за blank-a… #GW24 #FPL

Мартин Георгиев
24-ти кръг в нашата любима фентъзи игра предстои – основно в подготовка за предстоиящите blank-ове.

fpl gw 24

Налице е един много интересен кръг от фентъзи играта на Висшата лига, който ще бъде концентриран основно в събота, когато има цели 8 мача – оставащите два ще се играят в неделя, заради битките на основните тимове в европейските клубни турнири. Нека обаче първо разгледаме резултатите ми за предната седмица.

Резултатите на Мартин Георгиев за DGW23

През предния двоен кръг акумулирах цели 90 точки, въпреки че тимът ми изобщо не ми харесва – Мартинели и Митрович са абсолютни фигуранти, Кейн, Кепа и Трипиър не направиха нищо, а скамейката ми е трагедия. Обаче топ играчите ми Сака, Де Брьойне, Холанд, Шоу, Рашфорд направиха супер силен кръг, а 7-те точки на Еступинян бяха невероятен подарък. Това ми донесе растеж от 5441-во място до 2959-то място в световен план от 11 милиона регистрирани играчи – резултат, за който дори не съм мечтал преди сезона. Сега обаче се целя в топ 1к, така че пътят продължава…

rezultati fpl gw 23

Отборът на Мартин Георгиев за GW24

За съжаление (или пък не?) тази седмица няма да има голям екшън в моя отбор, като той си остава напълно същия. Единствената ми дилема е дали да заложа на Рашфорд като капитан или на Холанд. Мисля да избера норвежецът, тъй като Рашфорд играе мач на всеки 3 дни и все някога ще нулира.

Запазвам трансфер за другата седмица, тъй като ще ми трябват за blank-a през GW25, в който дори обмислям -4.

fpl gw 24

Проблеми на отбора ми

Слаба скамейка, 3 играчи с предстоящ blank, както и лошо представящ се Митрович са основните проблеми на отбора ми, но все пак смятам, че съм по-скоро в добра позиция да не загубя много места през кръга, а защо не и да вдигна някоя друго място.

Топ 3 играчи да купите за GW24

Мохамед Салах (12.6), Ливърпул – 21.8% ownership. Да, да, знам, че е очевидно, но просто мисля, че е време Салах да започне да се завръща в елитните отбори като втория премиум след Холанд. Ливърпул има перфектен двоен кръг след тежкото гостуване на Нюкасъл, но все си мисля, че мърсисайдци ще вкарат и на свраките – а единственият нападател от Ливърпул, на когото имам вяра, е точно Салах.

Бен Уайт (4.7), Арсенал – 13.4% ownership. След скандалния мач на Томиясу срещу Ман Сити, то си мисля, че Уайт ще си възвърне титулярното място в отбраната на артилеристите, които имат двоен мач след този кръг, а и като цяло добри мачове (поне на хартия). Малко риск, но да видим…

Жоао Феликс (7.6), Челси – 2.6% ownership. Жоао Феликс изглежда като единствения играч на Челси, който може да вкарва голове… макар и не много. Челси имат перфектен мач (срещу Саутхямптън), в който да вкарат поне няколко гола. Време е да почваме да си взимаме нападателни опции на сините от Лондон, защото никой друг освен Холанд, Кейн и Тоуни не ми харесва като опция за нападател.

Топ 3 играчи да продадете за GW24

Всеки защитник от Нюкасъл – време е за разкарване, защото предстои мач с Ливърпул, празен кръг, гостуване в GW 26. 3 кръга, в които не са ви нужни изобщо никакви асети на Нюкасъл, поне според мен.

Рияд Марес (7.8), Ман Сити – 14.2 ownership. Марес според мен ще отпадне от ротацията на Сити във Висшата лига поне в този кръг, заради предстоящия мач на Сити в Шампионската лига. Той излезе рано срещу Арсенал, а Фоудън започва да си връща акциите, така че е време за продажба, за да не му падне цената.

Бруно Фернандеш (9.9), Ман Юнайтед – 11.9% ownership. Фернандеш беше добър асет по време на двойния кръг, но в 3 от последните 4 мача на Юнатйед в лигата няма асистенция или гол, така че с предстоящ празен кръг, а и тежко гостуване на Ливърпул, то си мисля, че можете да оползотворите тези почти 10 милиона в нещо друго.

Капитан за GW24

Ерлинг Холанд продължава да е топ изборът за капитан и в този кръг, тъй като изглежда, че Сити най-накрая заиграха по начин, който да акомодира топки към норвежката суперзвезда. Ако искате да рискувате, то може да сложите лентата и на Рашфорд, който е абсолютно ПОД ПАРА.

Заключителни думи

Уж скучен кръг във фентъзито, тъй като няма да правя трансфер, но все пак има супер мачове и възможности за много успех (но и за сериозни греди). Най-много съм заинтригуван от това да видя дали Нюкасъл ще успее да запази суха мрежа срещу Ливърпул или асети като Салах, Робъртсън и Дарвин отново ще попаднат в нашите шортлисти за предстоящите кръгове.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P