Fantasy Premier League GW22: Двойна седмица за Ман Юнайтед! #DGW22 #FPL

Мартин Георгиев
Най-накрая дойде и 22-ри кръг на Фентъзи лигата на Висшата лига! Ето какво мисля за него…

dgw22-fpl-br

Тази седмица предстои да е много интересна за тези от вас (нас), които имат 3-ма играчи на Ман Юнайтед или Лийдс – двата тима имат двойна седмица, което означава, че ще имат допълнителен мач през кръга! Разбира се, аз далеч повече предпочитам играчите на „червените дяволи“ предвид обстоятелствата. Но нека първо разгледаме отбора ми за предстоящия двоен кръг.

Отборът на Мартин Георгиев за DGW22

Сряда е, но вече си направих трансферите след края на трансферния прозорец, защото съм почти убеден, че играчите на Юнайтед ще продължат да растат на цена.

dgw22-fpl-martin georgiev

Първият ми трансфер бе Первис Еступинян (4.5) от Брайтън на мястото на Бен Мий (4.8). Изключително доволен съм от Мий, който на 2 пъти ми донесе добри точки, но цената му скочи с 0.1 и веднага реших да взема профита и да взема по-добър играч за предстоящите седмици, който е и по-евтин – Брайтън имат мачове с Борнемут, Брайтън, Фулъм, докато Мий има предстоящо гостуване на Арсенал. И двамата вероятно ще имат „празен кръг“ през GW25, така че реших от сега да „касирам“ Мий, за да не му падне цената.

Другата промяна, която направих бе Бруно Фернандеш (9.9) на мястото на Кевин де Брьойне (12.5) главно заради двойния кръг на Юнайтед. Както виждате, имам 3-ма играчи на Юнайтед, а дори Бруно ми е капитан – риск, който поемам още преди мача на Юнайтед с Форест в сряда вечер. Не знам дали ще оставя Фернандеш капитан преди дедлайна, но засега той е моя избор.

Проблеми на отбора ми

Основният проблем на отбора ми е, че двата ми резервни защитници паднаха на цена и са адски слаби опции. След 3 кръга цели 5 мои играчи (Шоу, Рашфорд, Бруно, Еступинян, Трипиър) няма да имат мач, така че трябва да взема много сериозни решения с предстоящите ми 3 трансфера. Със сигурност Трипиър и Рашфорд няма да ги продам, затова може би трябва да подобря резервите си… Бруно може би ми е играч само за 1 кръг, защото на Сити им предстои двойна седмица в следващия GW23.

Топ 3 играчи да купите за GW23

Кратко превю ще направя на топ 3 играчите, които според мен задължително трябва да имате в предстоящия кръг. Ще се опитам да не използвам играчи с над 50% притежание.

Бруно Фернандеш (9.9), Манчестър Юнайтед: 9.1% ownership. За мен абсолютно задължителен играч за кръга, защото Ман Юнайтед има двоен кръг: две домакинства на Палас и Лийдс. Фернандеш е премиум, но според мен за един кръг можете да го привлечете за сметка на Салах, Де Брьойне или Сон (ако въобще имате корееца).

Уилфрид Ньонто (5.0), Лийдс Юнайтед: 1% ownership. Ньонто е САМО 5 милиона и според мен е адска добра опция за нападението ви, но засега само като резерва на пожар или 3-ти нападател, който да може да ви „отключи“ Фернандеш например. Ньонто направи 9 точки срещу Уест Хям, а беше и титуляр през следващите 2 мача. Лидйс не направиха трансфери напред, така че очаквам той да запази мястото си в състава на белите. Сега Лийдс имат 2 мача, които не са супер леки, но 1 гол или асистенция си заслужават петте милиона.

Первис Еступинян (4.5), Брайтън: 2.1% ownershop. Да, отново ще посоча играч от моя отбор, когото трансферирах сега, но нали все пак взимам играчи, които смятам, че ще се справят добре през кръга. Еступинян е с два поредни кръг с 6+ точки, а сега Албиън са домакини на Борнемут, а играчът пред левия бек, Каору Митома, е под пара! Очаквам не само суха мрежа, но и асистенция от еквадореца.

Топ 3 играчи да продадете

Кансело… Шегувам се, но не съвсем. Сигурен съм, че много от вас имат португалския бек на Сити, но е време за продажба, защото той вече играе за Байерн Мюнхен. Хайде сега сериозно да поговорим за тези, които да продадете.

Иван Перишич (5.5), Тотнъм: 19.8% ownership. Перишич му предстои среща със Сити, които трябва да са бесни предвид нещата, които се чуват от тренировъчната база на „гражданите“. Според мен има далеч по-добри опции за кръга от Перишич, който дори не знам дали ще почне кръг 23 срещу Лестър като гост например…

Габриел Мартинели (6.7), Арсенал: 42.3% оwnership. Цената на Мартинели почва да пада и това бе очаквано заради привличането на Тросар, който според мен ще е сериозна ротация на бразилеца. Йодегор и Сака продължават да са по-добрата опция за средата на терена, а даже на тоя етап бих предпочел да имам Нкетия дори като 3-ти играч на Арсенал в състава ми. Време е за продажба.

Фил Фоудън (8.0), Ман Сити: 10.7% ownership. Цели 10% все още са „заключили“ 8 милиона от отбора си, за да държат Фоудън в състава си, който очевидно дори не е опция от резервната скамейка за Гуардиола. Марес е много по-добра опция, макар че цената се вдигна и на него.

Капитан за GW22

Изборите ми за капитан тази седмица са Бруно Фернандеш или Маркъс Рашфорд. Двойният кръг за Манчестър Юнайтед просто е задължителен за капитанстване на един от тези два стълба в тима на Ерик тен Хаг. Е, разбира се ако Холанд не наниже хеттрик на Тотнъм…

Заключителни думи

Предстои доста интересен кръг с много равностойни мачове. За мен играчите на Ливърпул ще продължават да имат трудни кръгове, защото Уулвс се борят за оцеляването си и ще играят „на нож“ срещу мърсисайдци.

Играчите на Челси също бих ги пропуснал, защото изобщо не знам кой ще е титуляр и кой не… Май Кепа си остава единствената опция за сините от Лондон, но ако имате Митрович в отбора, то ще сте раздвоени.

Няма да сбъркате с евтини играчи на Брайтън и Брентфорд. Успех!

Не забравяйте да се присъедините към лигата на Букмейкър Рейтинги: o6fpcp.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P