Аржентина: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА C]

Мартин Георгиев
Аржентина е част от Група C на турнира в Катар и ще се изправи срещу Саудистка Арабия, Мексико, Полша.

Argentina-World-cup-suqad

Име: Аржентина
Селекционер: Лионел Скалони
Прякор: Албиселесте
Първо участие на турнира: 1930
Най-добро представяне: Шампиони (1978, 1986)

Как стигнаха до Световното първенство

След предишните две трудни класирания за Световното първенство, сега Аржентина се класира изключително лесно за Мондиала в Катар. Най-трудната среща на тима като гост на Бразилия дори не бе изиграна и в момента Аржентина има най-дългата серия без загуба в света – 35 мача, което включва и победа над Бразилия на финала на Копа Америка, което бе и първият сериозен международен трофей за Албиселесте от 28 години насам. 

Лионел Скалони бе първо временен избор за селекционер, но тимът играе добре и младият мениджър бе оставен начело на един от най-изискващите национални отбори в света. Силата на Аржентина определено е в техниката и владеенето на топката.

Ключовият играч на Аржентина

Ключовият играч на Аржентина е Кристиян Ромеро… Шегуваме се, разбира се, че най-важният играч не само за Албиселесте, но и на целия Мондиал е Лионел Меси. Победа за южноамериканския гранд минава през задължителен силен турнир за “Ла пулга”, което прави неговата форма най-важното нещо за синьо-белите на турнира. Тактиката на Скалони обаче далеч не трябва да е “подавайте на Меси и чакайте”, въпреки голямото влияние на шесткратния носител на Златната топка.

Прогноза за класиране на Мондиал 2022

Всички имат високи надежди за Аржентина, но пътят към финала за Аржентина минава потенциално през Бразилия още преди финала, тъй като двата тима са в един поток. Много футболисти специалисти бленуват за нещо друго обаче – финал между Аржентина и Португалия, който веднъж завинаги ще реши спора за най-велик играч в историята на футбола. Селесао кариока обаче ще развалят тази мечта и според мен ще отстранят Аржентина на полуфинал – фаза на елиминации полуфинал за Аржентина за 4.33 в Бет365.

Официален състав на Аржентина за Световното 2022

Вратари: Емилиано Мартинес, Херонимо Рули, Франко Армани
Защитници: Нахуел Молина, Гонсало Монтиел, Кристиян Ромеро, Херман Пецея, Николас Отаменди, Маркос Акуня, Николас Таляфико, Лисандро Мартинес, Хуан Фойт
Полузащитници: Родриго де Пол, Леандро Паредес, Алексик Мак Алистер, Гуидо Родригес, Алехандро Гомес, Енцо Фернандес, Езекиел Паласиос
Нападатели: Анхел ди Мария, Лаутаро Мартинес, Хулиян Алварес, Николас Гонсалес, Хоакин Корея, Пауло Дибала, Лионел Меси

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P