Англия: Превю на отборите на Мондиал 2022 [ГРУПА B]

Мартин Георгиев
Англия е част от Група B на турнира в Катар и ще се изправи срещу Иран, САЩ и Уелс.

England-World-Cup

Име: Англия
Селекционер: Гарет Саутгейт
Прякор: Трите лъва
Първо участие на турнира: 1950
Най-добро представяне: Шампион (1966)

Как стигнаха до Световното първенство

Англия се класира за Световното в Катар абсолютно безапелационно, вкарвайки най-много голове сред европейските клубове в квалификации – цели 39, но все пак доста голяма част от тях бяха срещу футболните “джуджета” Сан Марино и Андора. В последните мачове тимът изобщо не впечатлява – загуби с 4:0 от Унгария като домакин, и с 1:0 като гост, а освен това остана на последно място в групата си в Лига на нациите. 

Гарет Саутгейт, въпреки техничните си футболисти, често играе ултра дефанзивна схема на игра, най-често 3-4-3 и то с цели двама опорни халфа. Атакуващите опции на тима са страшно големи – Кейн, Стърлинг, Фоудън, Сака, Мадисън, Рашфорд са цяло богатство за всеки селекционер, но безспорно Саутгейт не се справя със задача да играе тотален доминиращ атакуващ футбол.

Ключовият играч на Aнглия

Всички може би ще кажат Хари Кейн, защото безспорно той е най-добрият нападател в селекцията на Трите лъва, но за нас ключовият играч на англичаните е Джуд Белингам, който само на 19 години е един от най-добрите бокс-ту-бокс халфове в света и трети капитан на Борусия Дортмунд. Той е сърцето и душата на германския клубен тим и представянето на Англия зависи много от това как Саутгейт ще използва младия вундеркинд.

Прогноза за представяне на Мондиал 2022

Турнирната “решетка” на Англия изглежда доста сложна, защото ако Нидерландия остане втора в групa А, то ще видим огромен сблъсък още на осминафиналите. Според нас обаче Катар ще излезе като втори от групата и със сигурност Трите лъва ще се справят с домакина на първенството. На четвърфинал обаче се очаква албионците да се изправят или срещу Франция, или срещу Аржентина, което… никога исторически не е било в полза на Англия. Така че прогнозата ни е, че Англия ще отпадне на четвъртфинал за 3.00 в Bet365 България.

Официален състав на Англия за Световното 2022

Вратари: Джордан Пикфорд, Ник Поуп, Аарън Рамсдейл
Защитници: Трент Александър-Арнолд, Конър Коуди, Ерик Дайър, Хари Магуайър, Люк Шоу, Джон Стоунс, Киерън Трипиър, Кайл Уокър, Бен Уайт
Полузащитници: Джуд Белингам, Конър Галахър, Джордън Хендерсън, Мейсън Маунт, Калвин Филипс, Деклан Райс
Нападатели: Фил Фоудън, Джак Грийлиш, Хари Кейн, Джеймс Мадисън, Маркъс Рашфорд, Букайо Сака, Рахийм Стърлинг, Калъм Уилсън

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P