Конни надбягвания

«Букмейкър Рейтинги»
Най-вече популярни във Великобритания и в Азия, конните спортове там се свързват диретно със залозите. Всички зрители на трасетата могат да залагат на място и за много играчи големите фестивали като Челтънам, Роял Аскот и други са се превърнали в религия. Във всяко състезание имате няколко опции за залагане.

5.1. Залози за победа

Най-простият бет е за победа на определен кон. Залагате на коня и ако той пръв премине финалната линия, залогът печели. Във всички останали случаи – губи. Някои букмейкъри предлагат и залози „двоен шанс“. Това означава, че ако конят ви е първи, но бъде дисквалифициран впоследствие, все пак ще получите почалба със съответния коефициент.

Също така някои букмейкъри предлагат „гарантирани високи коефициенти/подсигурен залог на живо“. В този случай, ако коефициентът за съответния състезателен кон е станал по-висок точно преди състезанието, (в случай на победа) ще получим съотвения по-висок коефициент, независимо, че сме заложили по-рано на по-малък. Все пак, обикновено коефициентите седмица или няколко преди състезанието са по-високи. Тоест, когато водещите букмейкъри започнат да публикуват коефициентите, те са по-добри от ситуацията в деня на състезанието.

5.2. Залог за място

Първоначално този тип бетове бяха налице само на борсите за залагания. По-късно някои онлайн букмейкъри също започнаха да ги предлагат. В този случай – залагате на конкретното място на което очаквате коня да се класира. Коефициентите са високи, но и шанса обикновено по-малък.

5.3. Залог за победа и място

Всъщност това са две отделни залога: първият – за победа на коня, а втория – за 2ро място или второ и трето и т.н. Това са опции да се заложи на добър кон като се подсигурим в случай, че състезанието не се развие добре за него.

5.4 Залог „Без значение“ (на англ. Each way)

Този много популярен сред любителите на конните състезания залог представлява залог за класиране на 1во или 2ро място за коня, независимо на кое от тях завърши. Има и вариант на залога в който местата са 1во, 2ро и 3то.

5.5. Перспектива

При този залог, трябва да познаете кой ще е първи и кой втори. Общият коефициент се изчислява чрез умножаване на коефициентите на съответните единични ставки. Получава се висок коефициент, но и шансът намалява.

5.6. Колонка

Друг популярен тип залагания, който ви позволява да прогнозирате резултатите за няколко коня. Реално прилича на правата колонка при футбола.

5.7. Залог „срещу“

Същността на този залог е, че не залагате, че конят ще спечели състезанието или ще завърши на определено място, а, че няма да го направи.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация