Кой играч е Уреждащ мачове

«Букмейкър Рейтинги»
Уреждащия мачове е играч, който залага на спортни събития, с предопределен изход.

Съдържание

Уреждащите мачове използват различни тактики – договарят изхода от събитието с участващи състезатели, купуват информация от вътрешен източник или лично организират събитието.

Имайте предвид, че в интернет може да намерите много реклами за залози на уговорени срещи, които в повечето случаи са чиста измама.

Вербуване на играчи

Вербуването на спортисти е една от стратегиите на хората, които уреждат мачове. Те често търсят своите жертви сред клиентите на букмейкърите. Понякога спортистите, пленени от идеята, че разбират спорта в детайли, започват да залагат. Има случаи, когато това се превръща от увлечение в пристрастяване, което ги води до финансови затруднения. Именно такива спортисти са целта на уреждащите мачове.

Други участници, които са склонни към участие в подобни схеми са атлети, които не са добре платени. Понякога спортните клубове губят спонсори, което се отразява на заплащането на състезателите, а в България имаме не един и два клуба, а и цели спортове, в които заплащането е минимално. Затова и по-ниските лиги и по-непопулярните спортове са следени от букмейкърите за неочаквано големи суми заложени на дадено събитие и т.н.

Синдикати

За максимизиране на печалбата от подобни събития, уреждащите мачове работят заедно с професионални играчи, които винаги разполагат със средства в различни букмейкъри и „разработени“ акаунти с високи лимити на залози. Така може да бъде направен по-голям залог. Уреждащите правят залозите, обещавайки процент от печалбата (обикновено между 10 и 50), взависимост от направените залози.

Борба с уговарянето на мачове

Уреждането на спортни събития е престъпление. Както букмейкърите, така и регулаторните органи в лицето на спортните федерации, се борят срещу уговарянето на спортни събития. Ефективността от техните усилия е съмнителна, като доста малък процент от тези сделки биват разкривани. Единственият относително работещ начин за справяне с този проблем за букмейкърите е да блокират акаунти на потребители, които имат доказани връзки с подобни случаи, както и да премахват определени първенства/турнири, които са обект на атака от този тип хора. Освен това, сайтовете уведомяват регулаторните органи в случай на необичайни залози.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари