Измамник в спортните залози

«Букмейкър Рейтинги»
Тези хора спекулират с наличието на информация за уговорено събитие, предимно в интернет. Те целят да получат предварително заплащане в замяна на информацията, която впоследствие се оказва фалшива.

Съдържание

Измами с предплащане

Това е една от най-широко разпространените измами, свързани със спортни залози. Понякога измамниците предлагат първата прогноза като безплатна, а последващите залози се плащат предварително.

Измами с плащане след края на събитието

Друг подход е да взимат пари при познат изход от дадено събитие, но дори тогава това е чиста проба шанс. С други думи – ако имат късмет и съвета им излезе верен  – получават пари, а ако не – не губят нищо. Обикновено те съветват различни хора да заложат на различни изходи от едно и също събитие, като така си гарантират печалба от поне няколко източника. Например, ако измамника има 10 „клиента“, той може да каже на половината, че даден мач ще завърши с над 2.5 гола, а на другата половина – обратното. Независимо от крайния изход, половината залагащи ще бъдат убедени, че прогнозите са верни.

Колкото повече клиенти имат измамниците толкова по-опасна става играта за хората които вярват, че плащат за информация за сигурни мачове. Случва се част от аудиторията да получи 5-6 правилни прогнози подред. Не е чудно, че хора в тази група са готови да заложат апартамента си на следващия залог, без да подозират, че човекът, който продава информацията, може да хвърля монета, за да реши коя от прогнозите ще стигне до тях.

Някои такива „измамници“ може би понякога имат и вътрешна информация, но дали и кога тя бива предадена на клиентите, никога не е сигурно.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари