БР Чат

Топ 5 на грешките при избор на букмейкър

Мартин Георгиев
В тази статия ще се опитам да дам отговор на един от най-честите въпроси, които един любител на хазарта си задава – как да изберем букмейкър и да не срещаме проблеми при тегленето на печалбите след това. Ще се опитам да ви дам 5 съвета, които ще ви помогнат да различите надеждните от ненадеждните букмейкъри.

топ 5 грешки при избора на букмейкър

Безплатен обяд няма

Много често ще получите оферти от лъжливи букмейкъри и мошеници открито щедри оферти, които да ви привлекат като клиент. Букмейкър, който накрая няма да ви плати, ще е готов да ви предложи всичко! Но трябва да запомните, че такова нещо като безплатен обяд няма. Ако даде компания предлага бонуси, които се различават много от конкурентите си, то е хубаво да направите повторна проверка на този букмейкър. Трябва да разберете, че не е най-важното колко е голям бонуса, а какво трябва да направите, за да го вземете и да се валидира във вашата сметка. Най-често началните бонуси представляват суми около 200-300 лева, така че ако видите букмейкър, който ви предлага да речем 500 лева и нагоре бонус, е много вероятно да бъдете измамени. Що се отнася до офертите за лоялни клиенти или познатите ви Бонус Лоялност – там сумите са неограничени. Имайте предвид, че един добър букмейкър се познава дори и по това – всяка компания би предпочела да върне част от загубите на клиента си, за да му демонстрира лоялност, отколкото да прибира единствено депозитите и загубите му.

Позицията на букмейкъра при вашето търсене в Google не значи нищо

Нямайте пълно доверия на позициите на дадени букмейкъри, когато правите търсене в някоя от интернет търсачките. Позицията на сайтовете не се определя от хора, а от изкуствения интелект на търсачките, които разпознават алгоритми в сайтовете. За съжаление те не са станали достатъчно умни и все още могат да бъдат манипулирани. Всяка една безскрупулна букмейкърска компания може да окупира първите позиции в търсачките, инвестирайки известна сума пари и време. Освен това те не се свенят да използват и някои не толкова честни методи, за да се доберат до първото място. Също така не подценявайте и това, че много от букмейкърите използват особено популярните т.нар. спонсорирани реклами/постове в Google или социалните мрежи, за да катерят класациите.

Не вярвайте на рекламите и шума

Не отривайте сметки в компании, използващи натрапчиви реклами. Топ букмейкър с висока репутация няма да си позволи да ви изпраща „спам“ мейли или да използва дразнещи pop-up прозорчета. Ако получите имейл с „фантастична“ оферта, която не очаквате, най-вероятно това е дело на измамници. Всеки може да си купи добре звучащ домейн, да направи няколко красиви промоционални изображения, да изпрати имейли до потенциалните си „жертви“ и да подсигури всичко това с положителни отзиви. Най-сигурният начин да си избегнете измамните букмейкъри е да видите рейтинга им на сайта, да прочетете всички отзиви в Букмейкър Рейтинги и да се запознаете с ревютата, които сме написали за вас след задълбочен анализ на компаниите. Така вие може да изберете сам най-добрия букмейкър, в който да залагате.

Разберете плюсовете и минусите на букмейкъра или се доверете на професионалистите

Не играйте в букмейкъри преди да проверите предоставените от тях услуги. За един новобранец в залаганията е трудно сам да идентифицира знаците, които показват качеството на един букмейкър. Това, че дадена компания ви предлага много пазари, не винаги значи, че е най-качествена – много често това може да значи по-ниски коефициенти и лимити на залаганията ви. При наличието на много пазари даден букмейкър трябва да разполага с много голям екип от експерти, които да следят промяната в коефициентите. Но това не е рентабилно дори и за най-големите бетинг компании. Затова решението за наблюдението на тези пазари е в намаляване на коефициентите – а ниски коефициенти не е нужно да бъдат постоянно монитирани. Най-успешните букмейкъри успяват умело да балансират броя на пазарите с качествени коефициенти.

Не се ограничавайте само с един букмейкър

Уверете се, че букмейкърът, който сте избрал, ви дава всичко необходимо, за да залагате при него. Някои компании дават начални бонуси и след това не си правят труда да поддържат вашия интерес с Бонуси за Лоялност или други периодични промоции. Не се ограничавайте само с един букмейкър, ако имате чувството, че не получавате достатъчно от избраната си компания. След няколко седмици отсъствие от един букмейкър, можете да получите и приятен бонус или изненада, за да се завърнете отново при него. Разбира се, има доста компании, които непрестанно предлагат промоции и интересни бонуси за своите клиенти. Нека не се лъжем, всяка една букмейкърска компания иска да спечели срещу вас, но разликата между добрата и лошата бетинг компания е, че добрите искат да вземат само малка част от сметката ви, което ще удължи удоволствието от вашето хазартно преживяване при дадения букмейкър.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация