Павлета Рашкова пред БР: Ако мога, бих искала да се върна и да изживея на живо емоциите на цял един народ на САЩ`94

Стефан Ралчев
Павлета Рашкова е едно от нежните и очарователни лица на спорта в Нова Броудкастинг Груп. Може да я видите на всеки футболен мач в ролята на репортер или коментатор, в телевизионното студио или… на футболния терен. Да, Павлета е и футболен съдия и то един от най-добрите в България в последните няколко години. Сега обаче й предстои заедно с Мирослав Арабаджиев да бъде част от екипите, които ще отразяват Мондиала.

Ето какво сподели Павлета Рашкова на въпросите на Букмейкър Рейтинги за предстоящото Световно, а и не само…

Миро Арабаджиев преди Световното пред БР: Запалих се по Португалия и Роналдо! Англия може да не оправдае очакванията…

Ники Александров пред БР: Няма как никога да съм за Германия! Ако някой ще се проваля с гръм и трясък, нека да са те…

-Всички задават въпроса – кой е твоят фаворит за световен шампион… Моят въпрос е в тази посока, но по-конкретно – защо избра да подкрепяш твоя фаворит – заради играч, симпатия към дадената страна, музика, храна или нещо друго…? И винаги ли си го подкрепяла или сменяваш пристрастията си?
-Може би всичко в едно. Когато започнах да симпатизирам на Испания на национално ниво, беше заради футболиста Раул и любимия ми клубен отбор – Реал Мадрид. Впоследствие това „златно поколение“ играчи, което постигна невероятни успехи – две последователни Европейски титли и една Световна купа – съвсем естествено затвърди симпатиите ми, но в никакъв случай не съм „фен“. Иначе, да, щом си тръгнал в тази посока – харесвам много неща, свързани с тази страна – и музиката, и храната, и езика, и манталитета им, и климата…

В лицензирания Winbet може да намерите страхотни пазари за Световното

-Кой отбор може да се провали тотално на Световното (справка, Франция стана шампион 1998 година, не излезе от групите 2002-а. Италия шампион 2006 г. – не излиза от групите 2010; Испания шампион 2010 – не излиза от групите 2014, Германия шампион 2014 – не излиза от групите 2018 г.)?
-Не искам да продължавам тази твоя линия, защото не смятам, а и не искам Франция да е отборът, който ще се провали 😊 Мисля, че огромните очаквания и надежди към Англия за нещо голямо на Мондиала ще се изпарят на ранен етап от елиминационната фаза, но да него наричаме провал, по-скоро разочарование.

-Кой ще стане голмайстор на Световното първенство?
-Карим Бензема! Надявам се да е напълно възстановен от контузията си за началото на Световното и да успее да демонстрира атакуващата си мощ и голаджийски нюх, на които е способен. Все пак няма как да очакваме нещо „по-малко“ от един настоящ носител на Златната топка.

-Ако зависи от теб, къде би искала да има Световно първенство и защо?
-До голяма степен съм привърженик на класиките във футбола. Смятам, че държави, в чието съзнание футболът се възприема за нещо по-велико от игра, допринасят за незабравимо изживяване на такъв форум и са най-достойните му домакини – като Бразилия, Аржентина, Англия …

-Какъв е споменът от първото ти Световно първенство? Имаш ли някаква случка, която е останала в съзнанието ти?
-Първото Световно първенство, от което имам вече по-ясен спомен е това през 2002 година. Спомням си най-отчетливо финала между Германия и Бразилия. Разбира се, помня и прическата на Роналдо, която беше меко казано странна, но пък се превърна в истинска сензация 😊Помня и Пиерлуиджи Колина – изключителна личност с респектиращо присъствие на терена – до ден днешен такъв съдия няма.

-Ако имаш възможност да се върнеш в миналото, кое Световно би искала да гледаш?
Със сигурност Световното през 94-та! За мое съжаление съм била съвсем малка и нямам никакъв спомен от него. Гледала съм кадри, слушала съм разкази за преживяванията тогава, чела съм истории… Но ми се иска да можех да изживея на живо футболната радост и гордост на един народ, да усетя емоциите и вълнението от тези моменти. Дано някой ден се случи…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P