Кога ще залагаме отново? Къде и как обмислят да подновят футбола

Стефан Ралчев
Световната пандемия от Коронавирус продължава да „държи“ целия световен спорт извън играта. Полека лека обаче започват опити различни спортни събития да бъдат съживени.

Коронавирус подновяване футбол

Събрахме на едно място последните новини около евентуалното подновяване на част от футболните първенства. Със сигурност липсата на футбол е страшна болест за всички фенове. Месец и половина шампионатите са в позиция на изчакване, но постепенно се заговори за рестартирането им. Естествено, за любителите на залозите, това ще означава завръщане към любими моменти в ежедневието, които бяха отнети в последните седмици. По време на извънредното положение освен клубовете и отделните първенства, водещите букмейкъри със сигурност също регистрираха огромни загуби.

Германия изглежда най-близо до подновяването на първенството. Усилено се обсъжда датата 9 май. Решение ще бъде взето този четвъртък (30 април). Въпреки че полицията е против рестарта, той е с огромен шанс да се случи. Футболистите обаче може да носят маски по време на мачовете, а е сигурно, че по трибуните няма да има зрители.

Сезонът във Висшата лига на Англия може да бъде подновен в периода 8-13 юни. Идеята е това да се направи на „специално подбрани стадиони“, тоест не на всички, за да се избегнат многото пътувания и т.н. В Англия остават 9 кръга, а почти сигурно двубоите ще бъдат без зрители по трибуните. Освен затегнати мерки срещу разпространение на Коронавируса, се обмислят въвеждане на строги правила относно провеждането на срещите, максимален брой хора, които да присъстват на мачовете (футболисти, треньори, ръководители, длъжностни лица, телевизионни екипи и т.н) – не повече от 400 души. Някои тимове вече започнаха тренировки на малки групи.

В Италия обявиха краен срок за подновяване на сезона – 14 юни. Ако до тази дата, Серия „А“ не бъде рестартирана, сезонът е твърде възможно да бъде анулиран. Просто няма да има време да се доиграе.

От Топ 4 на първенствата най-неясна изглежда съдбата на испанската Ла Лига. Страната е една от най-засегнатите от Коронавируса, а в последните дни клубовете не постигнаха съгласие за подновяването на шампионата. Имаше обсъждане за мачове през 2-3 дни при евентуално подновяване, но се чуха сериозни критики и дори закани за бойкот от страна на Барселона и по-скоро от лекарския екип. Медиците са твърдо против двубои на всеки 2-3 дни, които могат да доведат до „физическо убийство“ на футболистите.

Шампионска лига и Лига Европа може да бъдат доиграни през август – появиха се дати за мачовете. Според първоначалните обсъждания осминафиналите в Лига Европа може да стартират на 2/3 август, а реваншите да са на 6 август. Останалите четвъртфинали в Шампионската лига да се доиграят на 7/8 август, след това за кратко време да се доиграят полуфиналите, а финалът в Истанбул да е на 29 август.

Българската Ефбет лига все още като че ли няма ясен план за рестартиране. Очаква се мнението и решението на оперативния щаб. Ако извънредното положение бъде отменено на 13 май, може да се започнат тренировки и около 3-4 юни да бъде подновено първенството.

Знаете, че по време на пандемията единственото първенство в Европа, което не бе прекратено, а се играе, е в Беларус. По света играят още в Таджикистан, Бурунди и Никарагуа. Футболните прогнози са сведени до минимум, но ако вярваме на информацията, която идва от различните страни, е твърде вероятно футболът да се завърне скоро.

Някои от първенствата и датите, за които се обсъжда за подновяване на сезоните:

Германия – обсъжда се подновяване на 9 май. В четвъртък (30 април) ще стане ясно след разрешение от правителството.
Англия – обсъжда се рестарт на 8-13 юни на „няколко одобрени стадиони“ с по максимум 400 души.
Италия – обявиха краен срок за подновяване – 14 юни. Ако не се случи, сезонът ще бъде анулиран.
Испания – има „зелена светлина“ за подновяване на тренировките от 4 май. Ако това се случи, първенството може да бъде рестартирано в края на месец май.
Шампионска лига – рестарт около 7/8 август, финалът на 29 август.
Лига Европа – рестарт на 2/3 август. Реваншите на 6 август. Финалът на 27 август.
Холандия – сезонът бе прекратен, а новият няма да започне преди 1 септември
Чехия – подновяване на 25 май. Тренировките бяха подновени.
Швеция – обявиха официално рестарт на 14 юни със зрители.
Русия – рестарт на 21/28 юни.
Полша – подновяват на 29 май.
Турция – рестарт на 12-14 юни.
България – началото на юни.
Формула 1 – евентуално да започне на 5 юли в Австрия.
Баскетболната Евролига – ще вземе решение за подновяване/завършване на сезона на 24 май.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация