Шефилд Уензди – Лутън прогноза от ФА Къп на Георги Драгоев

14:30, 05 ян. 2019
Играе в
Шефилд Уензди от Чемпиъншип и Лутън от Лига 1 излизат един срещу друг в 14:30 ч. в събота, още един от интересните мачове от III кръг на ФА Къп. Всъщност много по-малко от цяла една дивизия разделя тези два съперника. Шефилд Уензди е във втората половина на второто ниво, Лутън е втори в третото.

Допълнителна непредвидимост идва от факта, че Уензди още няма постоянно назначен мениджър след уволнението на холандеца Йос Лухукай. Всъщност обаче под временното ръководство на Лий Бълън отборът се стабилизира. Лухукай бе уволнен след загуба от Суонзи в средата на декември. Това бе седма загуба в 10 мача за тима, като в същия период бе спечелил веднъж.

Ефектът от промяната обаче бе огромен. Две победи и две равенства в следващите четири мача в най-натоварения период от годината. Във всеки от мачовете тимът вкара точно по един гол, нито веднъж не допусна повече от един, а и два пъти запази вратата си суха.

Очевидно първоначалните усилия на Бълън са върху стабилизирането на защитата и идеите му вършат работа. В осем от последните 10 мача на Лухукай отборът допусна поне по два гола, а в половината от тях по повече. Така че само два допуснати гола в следващите четири срещи е добре дошла промяна.

Лутън е д страхотна серия в Лига 1. Все пак, след като имаше десет победи в рамките на 11 мача от 20 октомври до Боксинг дей, включително победи в последните сесдем срещи от тази поредица, поредните му две равенства преди и след Нова година са нещо като криза за него. Умората от коледния маратон очевидно си казва думата и това се отнася за двата отбора.

От тази гледна точка логично е да се очаква известна предпазливост и от двата съперника. Аз във всеки случай бих избягал от прогноза в полза на Уензди. Ясно е, че след напускането на Йос Лухукай там проблемите не са решени като с магическа пръчка и временното стабилизиране може да бъде заменено от срутване във всеки един момент.

Тези съперници не са се срещали от 2007 г., когато за последно Лутън бе в Чемпиъншип, накъдето се е устремил сега. Във всеки случай шапкарите спечелиха последните си три мача с този съперник, включително последните си две визити на „Хилзбъро“. Уензди няма успех в осем срещи с този съперник. Дори това е повод да избягаме от „единицата“. Честно казано, любителите на изненадите могат дори да помислят върху знак 2…

Но иначе под 2,5 гола изглежда логична прогноза. Има и нещо повече. Логичната предпазливост на двата отбора може да доведе до липса на голове преди почивката. Любопитно е, че над 70 процента от головете на „Хилзбъро“ този сезон за паднали през вторите полувремена.

Единичен: Спечелен
Англия, ФА Къп
14:30/5 ян.
Шефилд Уензди - Лутън
Ще бъде ли печеливш залогът?
Гласували 0 човека
Печели 50%
Не печели 50%
Печели
Не печели
Не си съгласен с експерта?
Дай прогноза
Единичен: Спечелен
Англия, ФА Къп
14:30/5 ян.
Шефилд Уензди - Лутън
Ще бъде ли печеливш залогът?
Гласували 0 човека
Печели 50%
Не печели 50%
Печели
Не печели
Не си съгласен с експерта?
Дай прогноза
Начален бонус
€100 Бонус код за Нова сметка от Betfair
Промокод: Влез в профила си за да го видиш
Betfair предлага до €100 при регистриране на нова сметка. Бонусът не се получава наведнъж, а на части от по 10 евро. Изисква се регистрация и депозит.
Вземи бонус
Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0