Въпреки провала: Златко Далич остава начело на Хърватия

Стефан Ралчев
Договорът на специалиста е до лятото на 2026 година

Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич остава на поста въпреки отпадането  още в груповата фаза на Европейското първенство по футбол, обяви президентът на централата Мариян Крущич.

Договорът на Далич така или иначе изтича през юни 2026 година, а Бордът на федерацията не е имал и най-малко колебание дали той ще го изпълни докрая или не.

„Той е нашият старши треньор и ще продължи да води националния отбор на Хърватия. Всички в Борда го коментирахме и се съгласихме с тази позиция. Пред него сега е задачата да подготви и да класира отбора за Световното първенство в Северна Америка“, заяви още президентът на хърватския футболен съюз (ХНС) Крущич.

Далич е начело на ватрените от 2017 година, като първоначално беше избор на предишния президент на ХНС Давор Шукер. Под ръководството на Далич обаче тимът завърши 2-и на Световното първенство през 2018 година в Русия, 3-и на следващото в Катар през 2022-а , има едно трето място в Лигата на Нациите, а също така класира страната си за две Европейски първенства.

Също така президентът на федерацията Крущич коментира и бъдещето на голямата звезда Лука Модрич, за когото се оказва, че винаги има място в тима.

„Много се надявам той да остане в националния отбор. Надявам се той да бъде нашият капитан в Лигата на Нациите, която ни очаква и в Световните квалификации. Разбира се, той си решава за себе си. Но нашата позиция е ясна – ние го искаме, ако ни пита нас“, завърши Крущич.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P