Дешан: Ако ви е скучна играта на Франция, гледайте нещо друго

Стефан Ралчев
За Мбапе беше шок носенето на маска, всеки ден става все по-трудно

Селекционерът на Франция Дидие Дешан говори на официалната пресконференция преди полуфинала срещу Испания на Европейското първенство в Германия. Двубоят на „Алианц Арена“ е утре, 9 юли, от 22:00 часа.

Вземете много бонуси за Евро 2024 в Букмейкър Рейтинги

„Ако ви е скучно, може да гледате нещо друго. Това е много специално Европейско първенство с по-малко голове от обикновено. Имаме възможност да направим французите щастливи в деликатен момент“, каза Дешан, коментирайки критиките към играта на Франция.

„Винаги испанският национален отбор е имал силно трио в полузащитата. Халфовата им линия е много силна, особено с Родри, който е важен играч. Цялостно този отбор е този, който остави най-добро впечатление на Европейското.

Ламин Ямал и Нико Уилямс носят на Испания това допълнително качество, което отборът не е имал през последните години. Трябва да ги принудим да бъдат в зона, която не им харесва и да ги принудим да положат усилия в защита, които да ограничат офанзивния им принос“, добави селекционерът на петлите.

„Аймерик Лапорт направи своя избор, който е добър за него. Най-важното е да е щастлив. Робин Льо Норман също предпочете Испания пред Франция. Не съжалявам, стига те да се чувстват добре от избора си“, сподели Дешан относно избора на двама французи да играят за Испания.

„Няма нужда да казвам, че Майк Менян е страхотен вратар. Има много добро присъствие на голлинията. Чувства се удобно във въздуха и на земя. Играта с крака не представлява проблем за него. Той е лидер, дава насоки на играчите пред себе си“, каза френският селекционер.

„Мбапе излезе в 110-ата минута срещу Португалия, защото имаше усложнения. Дори да е Килиан, ако не е в най-добрата си форма, няма смисъл да е на терена. Убеден съм, че той разбира, не е само последния мач, а края на сезона, проблема с гърба му, счупения нос…“, сподели Дешан.

„Носенето на маска е нещо ново за Мбапе. Това понякога води до промяна на зрението. Беше голям шок. Сега се адаптира и всеки ден става все по-трудно. Сега той трябва да свикне да носи маската в продължение на няколко седмици или месеци“, разкри Дидие Дешан.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P