Валери Божинов подписа и каза: Враца е като Ню Йорк

Стефан Ралчев
Вероятно една от най-големите сензации на българския футбол в последните години вече е факт. Валери Божинов се завърна в родното първенство, но не къде да е, а ще играе в Ботев Враца. Само преди минути той подписа договора си и бе представен пред обществеността. 
Кметът на Враца Калин Каменов представи новото звездно попълнение: Пред камерите на национални и местни телевизии двамата си стиснаха ръцете в името на полезно за клуба и играча партньорство през идните месеци.
Излишно е да представяме Валери Божинов или да обясняваме колко ще бъде полезен за Ботев Враца. Със сигурност всяко негово появяване с нашия екип ще повиши интереса и към първенството в Първа лига. Медийното внимание към преговорите ни през последните седмици го доказа.
Футболистът даде и първото си интервю вече като футболист на Ботев Враца. „За мен е важно да играя, да се чувствам футболист, в Риека не се чувствах футболист, защото не играех постоянно. Желанието ми беше да играя повече. Благодаря на кмета на Враца Калин Каменов и на моя втори баща Сашо Ангелов. Те са причината да съм тук“, заяви Божинов.
„Съдбата никога не греши, съдбата си знае работата, Сашо ми подаде ръка като дете още, време е да му се отплатя. Нито е нещо срамно, нито притеснително, не е крачка назад, напротив. Бях в Китай в град, който е милион и половина, но във Враца все едно съм в Ню Йорк. В България има доста хубави градове, като българин, човек, който е роден тук, не може да плюе по родината си. Трябва да си пазим природата, съединението прави силата“, допълни мъдро Божинов.
„Аз съм сменил доста градове, държави, не ми прави впечатление. Аз съм тук да мога да тренирам, да помагам на отбора. Аз не съм израснал в царство, че да не може Валери Божинов да живее тук. Враца е хубав, спокоен град. Аз проблеми нямам.“
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация