Новина на БР: Левски с първи разговор да си върне Валери Божинов

Стефан Ралчев
Левски започна лятна подготовка, но всеки ден има новини около отбора. Повечето са за напускащи футболисти или за такива, които скоро ще напуснат.

Валери Божинов Левски

В същото време „сините“ се опитват да сглобят състав, който да стартира първенството на 7/8 август срещу Берое. Букмейкър Рейтинги научи, че треньорът на Левски Георги Тодоров е провел разговор с Валери Божинов за евентуалното му завръщане на Герена. Разговорът се е състоял преди няколко дни, но на този етап няма финална договорка. Причината е, че наставникът не е в ролята да предлага финансови условия на нападателя, като това трябва да стане след евентуален разговор с Наско Сираков.

Нападателят вече няколко пъти коментира, че иска да се завърне в България и по-точно в Левски, където може и да завърши кариерата си. Ако не, ще направи последен опит за нов отбор в Италия, което на този етап е доста трудно. За да поиграе поне още една година. Ако и това не се случи, чак тогава може да мисли за прекратяване на кариерата.

Божинов си тръгна от Левски през лятото на миналата 2019 година. След това неведнъж коментира с не особено приятни нотки отношението си към Петър Хубчев. Тази пролет нападателят игра едва в 3-4 мача за италианския Пескара. Договорът му бе до края на сезона с опция за удължаване. Все още не е ясно дали тази опция ще бъде използвана, но трябва да се има предвид, че българинът почти не игра през цялата пролет, а в началото на юли месец получи и разкъсване на десния прасец.

През месец май Валери направи сериозно финансово дарение на Левски и за пореден път доказа, че е готов да помогне. Сега, при липсата на опитни футболисти, „сините“ биха могли да се възползват от опита му. Ясно е, че финансовите условия, които ще му бъдат предложени, ще са в пъти по-ниски в сравнение с предходния му престой в клуба – да не говорим за Италия, но Божинов е наясно с това. Според запознати сега на ход е ръководството на Левски, което да прецени дали се нуждае от услугите му в трудния момент.

Евентуалното привличане на Валери Божинов няма да е никак лошо, след като се очаква днес и Станислав Костов да напусне Левски. Преди него това сториха Мартин Райнов, Милан Миятович, Филипе Нашименто, Кали Тиам, Дени Алар, Франко Мазурек. Очаква се да бъдат продадени Найджъл Робърта, Холмар Ейолфсон, Стайн Спиерингс, Паулиньо и Станислав Иванов, ако пристигне добра оферта.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P