Страшна прокоба над Ред Бул Залцбург! 13-ият път отново е неуспешен

Стефан Ралчев
Най-силният австрийски отбор в последните над 10 години Ред Бул Залцбург отново не успя да се класира за груповата фаза на Шампионската лига. Отборът отпадна драматично от Цървена звезда след 0:0 в Белград и 2:2 в Австрия.

red-bull

Феновете на РБ Залцбург дори видяха зла прокоба, която тегне над отбора. Причината е, че за… 13-ти пореден път тимът не успява да прескочи квалификациите и да се добере до групите на Шампионската лига.

Този път всичко изглеждаше перфектно, когато Ред Бул поведе с 2:0, но Звезда не се предаде и стигна до равенството 2:2, което ги изпрати в групите.

За последно австрийците бяха част от същинската фаза на най-комерсиалния клубен турнир през сезон 1994/95, когато клубът все още носеше старото си име – Казино Залцбург. Тогава той отстрани в квалификациите Макаби Тел Авив, а след това бе в една група с АЕК, Милан и Аякс. Всъщност, това е първото и единствено засега участие на тима от Залцбург в групите на Шампионската лига.

От сезон 1995/96 до днес тимът регистрира 13 поредни неуспешни участия да повтори класирането си в групите. Вече трети пореден сезон Ред Бул Залцбург отпада на прага на групите – в плейофите на надпреварата.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P