Седем играчи от клуба на Роналдо получили подкуп за черно тото

«Букмейкър Рейтинги»
Продължават да излизат нови и нови детайли около големия скандал с уговорени мачове в Испания. Малко преди края на сезона гръмна скандал, част от който бяха бивши и настоящи футболисти, както и други представители на клубове.

valladolid-valencia_apss

Сега става ясно, че седем футболисти са били подкупени в мача между Валядолид и Валенсия от последния кръг в Ла Лига, завършил с победа 2:0 за „прилепите“. След успеха Валенсия се класира за Шампионската лига, а Валядолид вече си бе осигурил оставането в елита. Това става ясно от телефонни разговори, публикувани от „Ел Мундо“.

Въпросният двубой е един от деветте, за които се подозира, че са уредени. Заподозрените за престъпната схема са капитанът на Валядолид Борха Фернандес, както и бившите играчи на Реал (Мадрид) Раул Браво и Карлос Аранда. Тя бяха арестувани през миналата седмица, след което освободени срещу парична гаранция.

Твърди се, че Браво се е срещнал с Фернандес във Валядолид. Има доказателства за среща на играчи в дома на играча на местния тим Кеко.

Отворете вашата нова сметка, като се възползвате от най-добрите букмейкъри

„Седем играчи бяха подкупени, няма повече. Заложи 10 хиляди евро и ще спечелиш 20 хиляди евро“, казва Аранда в телефонни разговори.

На друг запис той се обажда на свой приятел: „Виж, братле, Валенсия ще победи през първото полувреме и през второто, ок? Тоест ще спечели първата част, както и мача. Не да победи, а да вкара два гола в двете полувремена, да спечели първата и втората част (…) Виж, разбираш какво е, никой не бива да разбере, но ти знаеш какво е. Никой. Никой значи никой. Никой, нито твоите приятели, нито някой друг“, са думите на Аранда.

Валенсия спечели срещата с 2:0, като вкара по едно попадение в двете полувремена…

Ако се докажат като виновни, замесените лица може да получат глоби в размер от 3 до 30 хиляди евро и да бъдат със спрени права между 2 и 5 години. Преди няколко месеца собственик на испанския Валядолид стана бразилската легенда Роналдо.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация