Саутгейт обмисля сериозна тактическа промяна за мача с Швейцария

Стефан Ралчев
Селекционерът е използвал 8 различни схеми начело на тима

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обмисля да предприеме сериозна тактическа промяна за 1/4-финалния сблъсък с Швейцария. Според “Мирър”, „Дейли Телеграф“ и “Дейли Мейл” по време на вчерашната тренировка е работено към връщане към формация с трима централни защитници.

Следете специалната страница за Евро 2024 на Букмейкър Рейтинги

До момента Саутгейт твърдо залагаше на система 4-2-3-1, като в продълженията на мача със Словакия англичаните заиграха с 3-5-2.

Ако селекционерът на Англия реши да започне срещу Швейцария с трима централни защитници, което все още не е сигурно, то най-вероятно това ще бъдат Кайл Уокър, Джон Стоунс и Езри Конса, тъй като Марк Геи е наказан за 1/4-финалния сблъсък.

Като ляв уинг-бек в този случай може да бъде използван Букайо Сака, което се случи именно в продълженията на 1/8-финалния двубой. Другият вариант е Люк Шоу, ако той е готов. Отдясно Саутгейт ще избира между Киърън Трипиър и Трент Александър-Арнолд. Има вариант при това положение Англия да започне и с двама нападатели в лицето на Хари Кейн и Айвън Тони.

Саутгейт използваше формацията с трима централни защитници по време на Мондиал 2018. По време на Евро 2020 той редуваше двете системи. Преди началото на Европейското в Германия той обаче заяви, че не планира да се връща към този начин на игра.

Дали обаче след всички критики за представянето до момента Саутгейт, който досега променяше единствено партньора на Деклан Райс в халфовата линия, ще се реши на толкова радикална промяна?

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P