Революционно! Договор праща Барселона и Реал Мадрид в… Америка

Стефан Ралчев
Любопитен и в същото време исторически договор бе подписан между испанската Ла Лига и американска компания, която се грижи за развитието на футбола в САЩ. Според контракта Барселона и Реал Мадрид ще бъдат задължени да изиграят минимум по един мач от първенството на Испания на територията на Америка!

Революционен сезон ни очаква в испанската Ла Лига. Футболната федерация в страната се договори за 15 години с американската компания Релевант от Маями, развиваща футбола в САЩ.

Един от основните моменти в сделката, е че Барселона и Реал Мадрид трябва да изиграят един официален мач от шампионата на Ла Лига в пределите на Съединените щати през новата кампания.

Това ще е първият официален мач от европейска надпревара, който ще се състои извън пределите на Стария континент.

Сътрудничество между най-големите клубове в Европа и бизнеса в САЩ е с цел да се увеличи интереса към играта в Северна Америка.

Първият набелязан мач за момента е Жирона – Барселона, който трябва да се играе на 29 януари. За момента пречка са датите за Купата на краля. Професионалната лига се опитва да намери най-доброто решение, при което сътресенията да са възможно най-малко.

Асоциацията на испанските футбoлисти обаче реагира остро на сделката между Испанската футболна федерация и американската компания „Релевант“. „Във връзка със сделката между Ла Лига и „Релевант“, която включва провеждането на един мач от сезона в САЩ – ние сме напълно против тази сделка.

Искаме федерацията да не включва нашето съгласие за този договор, използвайки го в своя ползва. Мислим, че не са обмислени добре опасностите за здравето на играчите, възможните рискове и любовта на милионите фенове в страната при сключването на този договор, който задължава провеждането на мачове от нашия шампионат на американска територия.

Футболистите не са разменна монета, която да бъде използвана за печалбите на трети страни“, се казва в официалното становище на Асоциацията на испанските футболисти.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P