Разногласие в Левски заради руски интерес

Стефан Ралчев
Сините решават до часове за продажбата на Хосе Кордоба

Jose-Cordoba

Сериозният интерес на руския футболен Сочи към защитника на Левски Хосе Кордоба стана повод за разногласие в българския клуб. “Сините” обаче имат твърде малко време, за да решат дали тази зима ще продават защитника си, като един от най-настоятелните кандидати за подписа му е именно 9-ият във временното класиране на руското първенство.

По-рано през зимата руснаците изпратиха официална оферта за Кордоба, която според различни източници е била на стойност малко над 2 милиона евро. Българският клуб обаче отказа предложението, тъй като по това време се считаше, че все още има надежда сделката с потенциалния нов собственик да стане факт. Както е известно, интерес към закупуване на Левски имаше от страна на сръбския бизнесмен Драган Шолак, като дори проучването около ситуацията бе в напреднала фаза. Преди няколко дни обаче с официално изявление от страна на Шолак стана ясно, че сделка няма да има и той се отказва от намерението си да придобие софийския клуб.

Това веднага активира нови планове в Левски, като част от тях са именно и продажба на някои от футболистите – с приоритет, най-конвертируемият Хосе Кордоба. Причината за евентуалната спешна продажба на защитника е нуждата от свежи пари при “сините”, с които да покриват както стари задължения, така и актуални текущи разходи.

Трансферният прозорец в Русия обаче затваря на 22 февруари, т.е. Левски има часове да помисли върху офертата от Сочи. Тъй като след това сделка не може да има. Сега обаче не е ясно, ако въобще бъдат подновени разговорите между двата клуба, каква ще бъде стойността на евентуален трансфер на панамския бранител. Според различни информации се твърди, че този път е възможно сумата да бъде по-ниска от обявената в публичното пространство – над 2 милиона евро.

Именно около сагата с Кордоба са и разногласията в ръковдството на Левски. Според треньора Станимир Стоилов например би било добре, ако бранителят бъде запазен поне до лятото, а защо не и след това, за да бъде изграден по-стабилен отбор за в бъдеще. Според друга част от ръковдството обаче при положение, че сдалката по смяната на собствеността пропадна, ще бъдат нужни задължителни продажби, които все пак ще генерират свежи приходи в касата на “сините”.

Пролетният дял от първенството на Русия се подновява в уикенда 3-5 март, като в първата си среща Сочи приема гранда ЦСКА Москва. В момента воденият от треньора Курбан Бердиев тим е на подготвителен лагер в Турция, където в последната си проверка надви Факел с 4:2. Един от головете реализира добре познато име на българския футбол и на Левски – бразилеца Жоазиньо, който вече трети сезон е в Сочи. Жоазиньо напусна Левски преди години в посока Русия, като подписа с Краснодар, където се превърна в клубна легенда със силните си изяви, а след това игра и два сезона в столичния Динамо.

През лятото на 2022 година пък от Сочи в посока Левски се завърна бившият български национал Ивелин Попов. Треньор на Сочи от 25 декември миналата година е Курбан Бердиев, който все още очаква официалния си дебют начело на отбора. Водещите букмейкъри предлагат коефициенти за шампион. Зенит и този сезон е безспорен фаворит, като ставката в 22bet варира около 1.05, на второ място се нарежда Спартак Москва с 12.00, трети е Ростов с 26.00. Сочи е в Топ 8, като получава еднакъв коефициент заедно с Краснодар – 351.00…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P