Олимпийският шампион Петър Лесов пред Букмейкър Рейтинги: Пулев може да направи добър мач срещу Джошуа

Стефан Ралчев
Петър Лесов е достатъчно известно име в боксовите среди. Той е олимпийски шампион в Москва 1980 година. Той е най-младият български олимпийски шампион, като стъпва на върха само на 19 години. Дългогодишен треньор по бокс в ЦСКА, а след това и в националния отбор. В тази му роля дълги години е тренирал Кубрат Пулев. Петър Лесов даде интервю пред Букмейкър Рейтинги за отминалия мач на Кубрат Пулев и победата над Богдан Дину в САЩ:

-Господин Лесов, вашият коментар за успеха на Кубрат срещу румънеца в неделя сутринта в Калифорния?
-Получи се хубав мач за зрителите, драматичен, а в по-новия бокс това е много важно. Важно е да има зрителски интерес и да се пълнят залите. До четвъртия-петия рунд Кубрат като че ли не беше достатъчно концентриран. Не игра по своя начин. Може би тактиката му е била такава – може би е знаел, че румънецът не е достатъчно подготвен и след 4-тия рунд полека-лека ще се измори.

-Защо се получи тази аркада в четвъртия рунд, това е най-сериозната аркада до момента в кариерата на Пулев на професионалния ринг.
-Според мен Кубрат беше подценил съперника си. Понесе доста удари, каквито до сега почти никога не е получавал. А и все пак говорим за боксьор от нивото на Дину.

-Като споменахте нивото на румънеца, колко добър съперник беше той?
-Със сигурност не е от нивото на Кубрат, но е мъжко момче, сбори се. Доколкото разбрах той си работи съвсем друго, нещо към специалните части на Румъния. Кога намира време да тренира, кога – не… За мен не може да се подготвиш сериозно за големи мачове при това положение. Не може да работиш и да тренираш.

Направете своята bet365 регистрация + 100 лв. бонус

-След тежкия четвърти рунд обаче Кубрат изпрати Дину три пъти в нокдаун.
-Аз ви казах, че румънецът разчиташе да го удари, да го нокаутира до 4 рунд. Защото самият той е наясно, че след това няма да издържи. Видяхте, че три пъти изпадна в нокдаун и просто беше въпрос на секунди срещата да приключи.

-Според вас правилно ли Кубрат прекъсна взаимоотношенията си със “Зауерланд” и замина за САЩ?
-Честно да ви кажа, поне към този момент все още не мога да дам категоричен отговор. Защото мина само един мач. Нека направи още няколко двубоя, за да видим дали ще има израстване в играта му. Тогава мога да коментирам. В Америка боксът е доста по-различен (спира за момент). Не говоря само като поведение на ринга, там шоуто е друго, парите са други, всичко е, сами се сещате… Там е зрелище. Но Кубрат е много опитен боксьор и мисля, че ще се настрои бързо и ще спечели още фенове.

-От доста време всички, които разбират или не разбират от бокс, говорят за едно – мач на Пулев срещу Антъни Джошуа. Все пак българинът е претендент в една от версиите за световна титла. Възможен ли е такъв двубой?
-Много трудно ще се получи, макар че не е невъзможно. Много добре знаете, още докато Кубрат беше в Германия, че всичко е въпрос на мениджъри и преговори. Всичко е въпрос на разделение на пари, рекламни и телевизионни права и още и още. Всеки говори – Джошуа, Джошуа, изреждат Фюри, Уайлдър, мисля си обаче, че Александър Усик съвсем скоро ще се намеси в тази категория, не го забравяйте… Помнете, че съм ви го казал (смее се).

-Ако предположим, че Кубрат все пак стигне до мач с Джошуа…
-Кубрат има шансове да бъде равностоен до някакъв момент, може да направи добър мач. Шансовете му са 60/40 в полза на Джошуа, защо да не кажа и 50/50. Знаете ли, когато двама боксьори излязат и се бият за световна титла, всичко е възможно. Нека обаче първо се стигне до такъв двубой, тогава ще го мислим.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация