Огромна сделка в хазарта: Компанията на Betfair изкупи компанията на PokerStars

Стефан Ралчев
Една от най-мащабните сделки в света на хазарта вече е официално приключена. Това се случи само преди няколко дни, а ето и повече подробности за осъществяването й.

Сделка Betfair PokerStars

Flutter Entertainment, компанията майка на Paddy Power Betfair и FanDuel, обяви приключването на придобиването и сливането си с The Stars Group (TSG). Още през октомври сделката бе в ход, като тогава информацията бе, че Flutter Entertainment ще придобие канадската компания за хазарт The Stars Group (TSG) за 6.95 милиарда щатски долара. И така ще бъде създадена най-голямата компания за хазартни игри в света въз основа на приходи.

След мега сливането вече новата компания има годишен приход от 4.7 милиарда щатски долара/4.3 милиарда евро.

Сделката официално стана факт на 5 май тази година, след като акциите бяха официално прехвърлени в ръцете на Flutter Entertainment. Част от ръководното тяло на Stars Group вече заема постове в новата обединена компания – един от досегашните най-важни хора в Stars Group Дейв Гадия става заместник-председател в новия проект. Рафи Ашкенази (бивш СЕО на TSG) също заема ръководен пост заедно с Ричард Флинт (от Sky Betting&Gaming), Алфред Хърли, Дейвид Лазарато и Мери Търнър.

По прехвърляне на акциите нямаше никакви спорове – акционерите, притежаващи 99.2% от капитала на Flutter гласуваха за сливането, докато акционерите на TSG също подкрепиха сделката, като приблизително 99,99% от гласовете бяха „за“ споразумението.

Бизнесът на TSG включва редица големи марки, като най-разпознаваем със сигурност е един от лидерите в света на покера PokerStars, както Sky Betting&Gaming, Full Tilt, Fox Bet и BetEasy.

Всички тези брандове вече са част от новата компания, в която са още вече споменатите: Betfair, Paddy Power, Sportsbet.com.au, TVG Network, Timeform, FanDuel, Adjarabet. Както знаете, букмейкърът Betfair към този момент няма лиценз в България.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P