Грузински милионер и бивш премиер дава колосални премии

Стефан Ралчев
68-годишният Бидзина Иванишвили дава 8.4 милиона паунда за класирането на осминафиналите

Бидзина Иванишвили, бившият министър-председател на Грузия, обеща да даде премия от 8,4 млн. паунда на националния отбор на страната след победата над Португалия и класирането за осминафиналите на Евро 2024.

Следете специалната страница за Евро 2024 в Букмейкър Рейтинги

Отборът на Грузия, воден от бившия френски защитник Вили Саньол, надви Португалия с 2:0 в Гелзенкирхен в сряда и в елиминациите ще се изправи срещу Испания.

Иванишвили, който основа управляващата политическа партия „Грузинска мечта“ и стана министър-председател на страната през 2012 г., заяви, че успехът срещу Португалия е „историческа и мечтана победа“.

68-годишният Иванишвили сподели, че ще даде още 8,4 млн. паунда на отбора и треньорския щаб, ако се стигне до сензационна победа срещу Испания.

Иванишвили е роден в Грузия и натрупва състоянието си в Русия през 90-те години на миналия век с инвестиции в банковото дело, компютрите и металите.

Богатството му се оценява от „Форбс“ на около 3,87 млрд. паунда, а партията „Грузинска мечта“ твърди, че даренията ще дойдат от благотворителната фондация на Иванишвили.

Въпреки че се оттегли от поста министър-председател след само 12 месеца, Иванишвили все още има влияние в управляващата партия на страната като неин почетен председател.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P