Григор Димитров аутсайдер на корта, но на път да стане руски зет

Стефан Ралчев
Българинът с минимални шансове да спечели титла от Големия шлем

Най-голямата българска спортна звезда в момента Григор Димитров е на път да стане руски зет. Поне така пишат българските медии след първото посещение на новата жена в живота му – рускинята Лолита Османова. Двамата бяха не само в България, но и в родния град на българския тенисист Хасково по случай рождения му ден на 16 май, когато навърши 30 години.

По време на краткия си престой чаровната половинка на Димитров бе център на вниманието на медии и общественост, самата тя сподели радостта от пристигането си в България, а след това двамата заминаха за Женева за поредния тенис турнир. Любопитната новина, която се роди след звездното гостуване на Лолита Османова в родината на Григор Димитров е именно бъдещ годеж. Причината е красив пръстен, с който руската девойка се похвали на майката на тенисиста. Бижуто бе на безименния пръст на лявата ръка на Лолита, което по традиция означава годеж…Дали такъв има двамата все още не са потвърдили.

И докато в личния живот Григор Димитров бележи сериозни успехи, след като до момента имаше връзка с руската красавица и изключително успешна тенисистка Мария Шарапова, а след това с певицата Никол Шерцингер, на тенис корта нещата не са толкова успешни.

Българинът се свлече в световната ранглиста до №20 точно няколко дни след рождения си ден, като преди това заемаше №17. На турнира в Женева от серията ATP250 отпадна на четвъртфиналите от Пабло Куевас и така удължи серията си през 2021 година да няма спечелен 1/4-финал – загуби всички четири, на които участва до момента.

Следващата голяма цел пред българския тенисист е участие на турнира от Големия шлем – Ролан Гарос. Турнирът в Париж стартира с квалификации на 24 май, а основната схема започва на 30 май. Надпреварата ще продължи до 13 юни. Водещите букмейкъри не само в България, но и в Европа поставят Григор Димитров в ролята на аутсайдер за спечелване на трофея. 22Bet дава коефициент 132.00 за титла на българина. 30-годишният Димитров попада около 20-то място сред потенциалните кандидати за шампион на Ролан Гарос с равни шансове с още няколко тенисисти – Карен Хачанов и Карлос Алкарас. По подобен начин стоят очакванията на компаниите за залози за Григор Димитров и за останалите турнири от Големия шлем. За евентуален победител на Уимбълдън българинът получава коефициент 74.00 и е извън Топ 20 на потенциалните победители, а за US Open към момента няма коефициент за титла в негова полза…

Едва ли е изненада, че топ фаворитът на букмейкърите за Ролан Гарос е Краля на клея Рафаел Надал, който получава коефициенти за победа около 1.75-1.85, следва Новак Джокович със ставки около 4.30, следват Доминик Тийм и Стефанос Циципас. Роджър Федерер получава шанс 35/1 да триумфира на червените кортове в Париж.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P