Даниил Медведев основен конкурент на Джокович и през 2022 година

Стефан Ралчев
Най-добрият руски тенисист в момента Даниил Медведев потвърди участието си на първия за 2022 година турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън.

До последно Медведев оставяше без категоричен отговор дали ще пътува за Мелбърн януари догодина. Основната причина до момента №2 в световната ранглиста да мълчеше по въпроса бе изискването относно противоепидемичните мерки в Австралия и конкретно на територията на щата Виктория. За да участват на Аустрелиън Оупън, всички състезатели трябва да имат поставена ваксина против Ковид 19. Медведев само преди дни загуби финала на Мастърса в Париж от Новак Джокович, като това бе предпоследният му турнир за 2021 година. Предстои му участие на заключителния финал за годината на най-добрите 8 в света в Торино (Италия). Още преди него обаче Медведев съобщи в социалните мрежи: „Ще се видим през януари, Аустрелиън Оупън!“

Това веднага бе повод водещите световни букмейкъри да поставят на масата шансовете на тенисистите за спечелване на Аустрелиън Оупън, тъй като на практика до него остават около 2 месеца, а до края на календарната 2021 година предстои единствено финалният турнир в Торино, който ангажира само осемте най-добри към момента. За всички останали в тура сезонът приключи и ще се съберат отново догодина с първия турнир от Шлема в Австралия.

И през 2022 година Даниил Медведев се очертава като основният конкурент на Новак Джокович в почти всички надпревари. Още за Австралия букмейкърите дават сравнително близки коефициенти за спечелване на титлата. Разбира се, логичен фаворит за трофея е лидерът в света Новак Джокович, който е и актуален шампион от 2021 година и има на сметката си 20 титли от турнири от Големия шлем, с което е лидер по този показател с големите си съперници в последното десетилетие Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Букмейкърът 22Bet дава коефициент 2.28 Ноле да прибави рекордната в историята на тениса 21-ва титла от Шлема. Следващият в списъка да триумфира в Мелбърн е именно Даниил Медведев, който получава ставка от букмейкъра 4.94. Любопитното е, че с трети шанс да спечели титлата в Австралия е Рафаел Надал, който всичко на всичко тази година участва само в 7 турнира, последният от които във Вашингтон в края на месец август. От тогава той отново продължава да бъде извън кортовете заради хронична контузия в левия крак. След Надал 22Бет подрежда конкурентите за титлата на Аустрелиън Оупън в следния ред – Доминик Тийм (8.00), Александър Зверев (9.00), Роджър Федерер (12.00) и т.н.

Феновете на тениса могат да заложат и дали Даниил Медведев ще бъде на финал в Мелбърн. Ако смятате, че това може да се случи, получавате почти утрояване на вашите залози, тъй като коефициентът е 2.92. Говорейки за участието му в Австралия, Медведев го потвърди, но така и не каза дали му е била поставена ваксина против Коронавирус. Ако не е, правилата в страната са такива, че трябва да прекара минимум две седмици задължителна карантина.

Със сигурност стартът на 2022 година ще бъде повече от очакван, тъй като тенис специалистите очакват година на битки между Новак Джокович и Даниил Медведев. Именно руснакът лиши сърбина от исторически рекорд през настоящата 2021 година – спечелване и на четирите турнира от Големия шлем. Медведев победи Джокович на US Open и спря устрема на Ноле да остане завинаги в историята. Сърбинът вече си върна на Медведев на Мастърса в Париж, но със сигурност нито рангът на турнира, нито самият трофей са от същото значение, както надпревара от Шлема. И именно финалът на Аустрелиън Оупън в началото на новата година ще бъде изключително важен – ако Джокович победи, ще има вече в актива си рекордните 21 титли от турнири в Шлема, а ако Медведев го спре, ще завоюва втора поредна титла.

Букмейкърите единствено не определят като основни конкуренти Джокович и Медведев за Ролан Гарос през 2022 година, където поне на този етап фаворит е вечният доминант Рафаел Надал. Но какво ще се случи и дали ситуацията ще остане такава, е доста рано да се правят прогнози. Има коефициенти дори за US Open 2022, където Джокович отново е фаворит с коефициент 2.25, докато актуалният носител на трофея Медведев получава ставка 4.00.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P