Ботев Пловдив готов да продаде звездата си и за 3 милиона лева

Стефан Ралчев
Сагата около евентуалния бъдещ трансфер на звездата на Ботев Пловдив – Тодор Неделев, продължава.

Тодор Неделев

По информация на Букмейкър Рейтинги цената, която иска ръководството на пловдивския клуб, е 1.5-2 милиона евро (около 3-4 милиона лева). Може да се стигне и до още по-ниска трансферна цена. Преди известно време Неделев изрази желание, че иска да опита още един път да осъществи трансфер в чужбина след неуспешния престой в немския Майнц 05.

Футболни прогнози

Тогава трансферната сума бе около 3 милиона евро, а сега е почти два пъти по-ниска, но и на такава шефовете на Ботев Пловдив са склонни да продадат звездата си. Една от причините за занижаването на сумата е и пандемията от коронавирус, която значително влоши финансовото състояние и на футболните клубове. А и в Ботев са наясно, че Неделев вече е на 27 години, а не както бе преди 6 години, когато премина в Майнц 05.

Отдавна се пише за интерес към Неделев от страна на турския Трабзонспор, но в момента има още две запитвания от чуждестранни отбори. Футболистът неведнъж е бил категоричен, че няма да играе в друг отбор в България освен Ботев Пловдив, но вече няколко пъти каза, че ще разгледа оферти от чужбина.

Трансферът може да облагодетелства пловдивския клуб и поради още една причина – след края на този сезон изтича клауза между Ботев и Майнц 05, според която „жълто-черните“ трябваше да изплатят известна сума на немския клуб при следващ трансфер на Неделев.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация