Боби Михайлов и Емил Костадинов на Конгреса на ФИФА в Руанда

Стефан Ралчев
С тях бе и Михаил Касабов

Президентът на Българския футболен съюз – Борислав Михайлов, взе участие в 73-тия редовен конгре с на Световната футболна федерация, който се проведе днес в Кигали, Руанда. Форумът включваше представители на над 200 футболни федерации, членки на ФИФА, а от българска страна присъстваха още вицепрезидентите на БФС Емил Костадинов и Михаил Касабов. 

Четете в Букмейкър Рейтинги всички футболни прогнози

Основна точка в дневния ред бе избор на президент на ФИФА за следващите 4 години. Делегатите гласуваха доверие на досегашния ръководител на световния футбол Джани Инфантино, който бе преизбран на поста с огромно мнозинство от гласовете, включително и този на Борислав Михайлов, предварително заявил подкрепата си за негов нов мандат.

Освен това Конгресът прие консолидирания финансов отчет на ФИФА и одиторския доклад за 2022 г., рамковия бюджет на централата за периода 2023-2026 г. и детайлния бюджет за 2024 г.

Бяха утвърдени и решенията на Съвета на ФИФА от последните дни, според които форматът на Световното първенство по футбол през 2026 г. ще включва 48 вместо досегашните 32 отбора, разпределени в 12 предварителни групи. Общият брой на срещите на турнира ще достигне 104, а продължителността на надпреварата ще се увеличи на 39 дни.

По време на форума Борислав Михайлов проведе лични срещи както с Джани Инфантино, така и с президента на УЕФА Александър Чеферин. И двамата висши ръководители поздравиха Михайлов по  случай 100-годишния юбилей на БФС и за пореден път заявиха подкрепа за политиката на развитие на българския футбол.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P