Количествени залози (под / над)

«Букмейкър Рейтинги»
Количествените залози са тази категория, където може да залагате колко пъти дадено действие ще се повтори в рамките на едно спортно събитие. Това могат да бъдат голове, нарушения, корнери, картони и т.н. Този вид залози е един от основните елементи на вторичните пазари.

Съдържание

Тук вариантите за изход отново са три. Можете да предположите, че дадено действие ще се случи над определен брой пъти, под него, или точно определен брой. Да вземем за пример брой попадения/точки отбелязани в дадена среща. Обичайната линия на залог във футбола е 2.5 гола, в хокея – 5.5, докато в баскетбола обикновено е 200.5 точки. Това обаче може да варира, спрямо участниците във всяка среща, понеже някои тимове са доказано по-резултатни от други. Това разбира се дава отражение и върху предлаганите коефициенти.

Има няколко различни разновидности на количествените залози. Те могат да бъдат с двоен изход, например над/под 2.5 гола на мач, където или печелите, или губите залога си.

Вторият вид залози е върху цели стойности, където има три възможни изхода. Например ако заложите да има над 2 гола в даден двубой, печелите при 3 или повече такива, докато ако са точно 2 – получавате обратно залога си. В противен случай, разбира се, залогът е губещ.

Има и миксирани залози, като над 3.25  гола в мача. На практика това означава, че половината от залога е за над 3 гола, докато другата половина е за над 3.5.

Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари