Казахстан – Латвия прогноза от Лига на нациите на Ники Александров

17:00, 15 ное. 2018
Играе в
Голяма част от любителите на футболни залози обичат да се пробват на т.нар. „безсмислени“ мачове. Тези,които нямат пряко отношение към крайно класиране, елиминация и т.н. Общо взето такъв се явява именно Казахстан – Латвия, който ще започне в четвъртък от 17.00 часа.

Двата отбора вече нямат никакъв шанс да догонят на върха Грузия, която демонстрира отлично представяне, пълен актив от четири победи, дори без допуснат гол. Едва ли ще заемат и последното място на Андора, тъй като този тим е сред топ 5 на най-слабите изобщо в Европа. Макар в момента латвийците да имат техния точков актив, но вероятно в прекия сблъсък между тях в края ще се узакони разликата.

Доста повече обаче се очакваше от Казахстан. Отборът бе поет от българския специалист Станимир Стоилов, достигнал мечтани клубни висоти с Астана. Инерцията от неговата работа в хегемона се усеща сезон по-късно и до днес. Отново категоричен шампион и лидер в групата си в Лига Европа!

Поради всичко това местните специалист сякаш очакваха от Мъри да „грабне“ казахите и да ги поведе бързо, бързо към горните нива на европейския футбол. Може би скоро това да започне да става, но определено ще трябва време. Пък и едно е да разполагаш само с местни футболисти, съвсем друго да имаш възможност да работиш в клубен тим с големи финансови ресурси и имащ няколко добри чуждестранни попълнения.

Началото бе лошо, като в първите три двубоя Казахстан не успя да победи. Най-зле бе приет хикса при гостуването на Андора. В миналия кръг именно срещу андорците дойде най-сетни и първата победа. Сега ще се търси и задължителната втора, престижна, която именно може да даде малко по-светли окраски за близкото бъдеще на националния отбор на Казахстан. Стоилов и неговия български щаб са достатъчно мотивирани да завършат подобаващо домакинската кампания в този турнир с победа.

А и силите на латвийците може би ще бъдат насочени по-скоро към гостуването на Андора след няколко дни – представете си само и предстоящото им пътуване от Астана до летището на Барселона, където вероятно ще кацнат за двубоя си с футболното джудже. Коефициентът за твърд домакински успех – 1 се доближава до 1,60.

Един спокоен, очаквано сигурен успех. В мач, който не би трябвало да предизвиква кой знае какви емоции, но разликата е, че Казахстан под ръководството на Стоилов ще иска да се доказва и да полага основите на бъдещото си развитие.

Коефициентите са валидни към датата и часа на публикуване на материала (13.11.2018/10:06 часа)

Единичен: Загубен
Лига на нациите, групова фаза
17:00/15 ное.
Казахстан - Латвия
Ще бъде ли печеливш залогът?
Гласувал 1 човек
Печели 0%
Не печели 100%
Печели
Не печели
Не си съгласен с експерта?
Дай прогноза
Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0