Бърнард Томич – Феликс Огер Алясим прогноза от тенис турнира в Китай

12:30, 28 сеп. 2018
Играе в
Турнирът в Ченду (Китай) достигна до 1/4-финалите. В петък по обяд българско време един срещу друг се изправят Бърнард Томич и Феликс Огер Алясим. Ето какво е моето предложение и малко подробности относно двамата съперници.

Ако беше преди една година, много бързо и лесно щях да ви посъветвам какво да играете на този мач. Сега обаче нещата са малко по-сложни и той най-вече заради формата, в която се намира Бърнард Томич. Австралиецът е под №123 в световната ранглиста. Това вероятно ви изненадва, като се има предвид името, което Томич си създаде в Тур-а.

2017 година обаче бе кошмарна за австралиеца. След като през 2016-та стигна до №17 в света, в края на 2017 година бе вече… №140. А от началото на 2018 година сривът му продължи и стигна до №243 в света. През юли и август обаче Томич се посъвзе, спечели турнир на името на Рафа Надал, като това бе първа титла за него от повече от 3 години. Колебливите му и по-скоро лоши резултати обаче продължиха, въпреки че само за последния месец и нещо се изкачи с над 30 позиции в света и сега е около №120.

Интуицията ми показва, че този път Томич ще излезе от кризата и ще победи противника си, който е смятан за фаворит според букмейкърите. Томич е на 25 години, професионалист е от 2008 година. Срещу него застава момче, което е родено през 2000 година и е в Тур-а само от една година!. Но пък Огер-Алясим прави чудо в ранглистата – в рамките на една година, от лятото на 2016-та до лятото на 2017 година измина пътя от около №780 до №220. А сега вече е 140-ти.

Бърнард Томич бе поставен под №3 в схемата на квалификациите, като записа две победи. След това на 1/16-финалите се справи с Брадли Клан (САЩ), а на 1/8-финалите победи Лойд Харис (Южна Африка).

Противникът му също тръгна от квалификациите и победи в първия кръг. Във втория кръг на пресявките обаче допусна загуба. Късметът обаче се усмихна на Огер-Алясим, тъй като като щастлив губещ продължи турнира на 1/16-финалите, където победи китаец. На 1/8-финалите младият канадец се справи с една от сензациите в началото на сезона Хьон-Чунг (Корея) с 2:1 сета и ето го сега на 1/4-финалите срещу Томич.

Единичен: Спечелен
Турнир в Ченду (Китай), 1/4-финал
12:30/28 сеп.
Бърнард Томич - Феликс Огер-Алясим
Ще бъде ли печелив залогът?
Гласували 0 човека
Печели 50%
Не печели 50%
Печели
Не печели
Не сте съгласни с експерта?
Дайте своята прогноза
Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0