Жена иска да управлява Германския футболен съюз

Стефан Ралчев
Щефи Джоунс може да се впусне в надпреварата за поста

Бившата треньорка на националния отбор на Германия по футбол за жени Щефи Джоунс обмисля да се кандидатира за президент на Германския футболен съюз. Джоунс заяви за радио ARD, че има интерес да се впусне в битката за президентския пост, но преди това трябва да получи ясни гаранции от всички структури надолу в йерархията, че са готови да се променят. Поредица от скандали в управлението на федерацията по футбол на Германия накараха последните трима президенти да си подадат оставките.

Четете футболни прогнози за деня в сайта Букмейкър Рейтинги

„Ако Германският футболен съюз (ГФС) има наистина желанието да се промени в положителна посока, да се отърве от наследените си проблеми и да изгради нещо ново, тогава ще се радвам да бъда там. И тогава разбира се, че си представям как мога да помогна на футбола, как мога да оглавя организацията, каза Джоунс в интервюто. – Но ако няма воля и търсене на промяната, то защо изобщо да си хабя времето и енергията. Промяната може да дойде единствено с подкрепата на един силен екип.“

Търсейки статута на изравняване на правата в ГФС, Джоунс добави: „Това много ме изненадва, защото го има в Устава на централата, но не се спазва. И е срамно да се пренебрегват жените.“ 48-годишната доскорошна треньорска има 111 мача за националния отбор на страната си, била е треньор в периода 2016-2018, а също така беше председател на Организационния комитет за Световното за жени през 2011-а. Също така е била директор на женското направление и на футболното училище на ГФС.

Новият президент на централата ще се избира през март догодина. В момента начело са двама временни президенти – Петер Пендерс и регионалният началник Бернд Нойендорф, които също ще се стремят да спечелят доверието на делегатите. Както на много места по света ГФС е най-масовата спортна организация в страната с повече от 7 милиона членове.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P