Залози за победители в групите на Евро 2020 – фаворити, коефициенти и на какво да заложим

Мартин Георгиев
Евро 2020 е дълго чакано първенство, което ще донесе много футболни емоции на феновете по цял свят. За залагащите тръпката е дори още по-голяма – букмейкърите дават възможност за залози на много различни пазари, с високи коефициенти и интригуващи бонуси и предложения.

benzema-france

В тази статия ще разгледаме на пръв поглед „лесния“ залог за победители във всяка една от групите на Евро 2020, но имайте едно наум – фаворитите не винаги печелят. Можете да видите всички статии, новини и прогнози свързани с Европейското първенство на нашата специализирана страница за Евро 2020 (2021).

Групи на Евро 2020

За втора поредна година на Европейското първенство по футбол ще има 24 отбора, разделени по 4 тима в 6 групи. Първите два тима от всяка група се класират за елиминационната фаза на турнира, а бройката до 16 тима на осминафиналите ще бъде допълнена от 4-те най-добри тима, финиширали на трето място в своите групи. На предишното Европейско първенство Португалия се класира на 3-то място в своята група, но продължи напред в елиминационната фаза и в последствие спечели турнира.

Точно затова май повече от всякога това кой е първия в групата няма абсолютно никакво значение – в европейски план има изявени фаворити, да, но повечето тимове са равностойни. Нека все пак разгледаме всяка една от групите поотделно.

Група А на Евро 2020

В група А тимовете са Италия, Турция, Швейцария и Уелс, като очевидно „скуадра адзура“ е фаворит за челното място. Ставката за италианците варира от 1.53 в bwin и Efbet до 1.57 в Bet365. Аз лично съм впечатлен от Турция, които са с коефициент 5.80 в Betwinner за победител в тази група – южната ни съседка се представя много добре в последните си срещи и може да изненада Италия. Швейцария също е познат на българите тим, който на повечето места е втори фаворит след Италия – 5.50 в Efbet и 5.40 в Winbet, но честно казано се съмнявам, че „кръстоносците“ ще бъдат първи в групата. Уелс е аутсайдер със ставка от цели 8.50 в Betwinner – идеална за любителите на супер изненадите.

efbet-groups

Група B на Евро 2020

В група B са тимовете на Белгия, Дания, Русия и Финландия, като букмейкърите дават прекрасни коефициенти за „червените дяволи“ да са първи в групата – 1.72 в bet365 и 1.70 в Efbet. Финландия пък е очевидният аутсайдер с коефициент от 20.00 за победа в тази група в Betwinner – скандинавците са все пак дебютанти в турнира. Другите два тима Дания и Русия получават средно високи коефициенти, като „датския динамит“ е втори фаворит на буукитата – 3.52 в Betwinner, 4.00 в bwin и 3.75 в Winbet. Русия е със ставки от 5.75 в Betwinner, едва 5.00 в bet365 и 5.25 в Efbet.

bwin-groups

Група C на Евро 2020

В група C фаворитът е Нидерландия сред тимовете на Украйна, Австрия и Северна Македония. „Лалетата“ са със ставки, стигащи до 1.35 в Bwin, Efbet и Winbet, но тимът не впечатлява особено с игра, а и капитанът и най-важен играч Върджил ван Дайк ще пропусне турнира. Така казано, другите три тима могат да направят мега изненадата. Украйна е с коефициент стигащ до 5.85 в Betwinner и 6.00 в bwin. Според bwin Австрия е с изравнени коефициенти с украинците, а Betwinnеr предлага 6.60 за тима да спечели групата. Северна Македония определено е най-големият аутсайдер на турнира, но ставките за нашата западна съседка са изкушаващи – 22.00 в Winbet и Betwinner.

Група D на Евро 2020

Англия е фаворит на букмейкърите за спечелването на турнира и може би ставка от 1.40 в Betwinner, Bet365 и Bwin може би е прекрасна за това албионците да спечелят своята група. В групата обаче дебнат тимовете на Хърватия, Чехия и Шотландия, които определено ще искат да развалят празника на „трите лъва“. Вторият в света тим на Хърватия е коефициенти около 4.00 за победа в групата, които определено са интригуващи. Чехия е аутсайдер със ставки от 13.00 в Betwinner и bet365, а Шотландия дори още по-голям такъв – 16.00 в Efbet и 17.00 в Winbet.

Група E на Евро 2020

Според bet365 Испания е най-сигурният победител в групата си на Евро 2020 – коефициент от едва 1.33 за победа на „ла фурия роха“, като тази ставка достига до максимум 1.36 в Betwinner и определено не си заслужава да се залага. Особено предвид, че другите тимове в групата не са супер аутсайдери – Полша и Швеция са с коефициенти от около 6-7 в българските букмейкъри Winbet и Efbet. Словакия определено е аутсайдер – ставката за тяхна победа в групата е 13.00 в Bwin и 14.00 в Winbet.

betwinner-groups

Група F на Евро 2020

Ето, че идва време за групата на смъртта – Португалия, Франция, Германия и аутсайдера Унгария. В повечето букмейкъри Франция и Германия са с изравнени коефициенти – 2.30 в Efbet, 2.40 в Betwinner, а в някои Франция е лек фаворит – 2.25 в bwin и bet365. Ставката за Европейският шампион Португалия е 4.50 в bet365 и стига чак до 5.00 в Betwinner и това е разбираемо, след като тимът спечели миналия шампионат, завършвайки на 3-то място в групата си. Унгария пък няма почти никакви шансове за първото място, като ставките достигат до 40.00 в Efbet и 45.00 в Winbet.

На кои тимове да заложим?

Най-добрият коефициент спрямо представянето определено е този на Белгия. „Червените дяволи“ са 1-ви в света в ранглистата на ФИФА и ставка от около 1.70 за победител в група B е перфектен.

За изненада може да опитате победа на Турция в Група A, която е оценена на 5.80 в Betwinner. Италия понякога се представя колебливо в групите, а потенциалните шампиони на Франция с Лил Бурак Йълмаз, Джелик и Язджъ са във формата на живота си и определено могат да причинят главоболия на всички в групата си.

За финал, ставката за Франция в „групата на смъртта“ може да изглежда леко ниска предвид конкуренцията в групата, но Дидие Дешан разполага с мощна селекция и играчи от световна класа на почти всяка позиция на терена. Триото в атака Мбапе, Гризман и Бензема стряскат и най-добрите защити в света, а определено тези на Германия, Унгария и Португалия не са сред тях.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P