Задава се сериозен проблем! УЕФА затваря стадион „Васил Левски“

Стефан Ралчев
Единствено стадионът в Разград отговаря на изискванията за мачове на националния отбор и евротурнирите

Много сериозен проблем възниква пред българския футбол и особено пред участниците ни в евротурнирите. Националният стадион “Васил Левски” вече не може да покрие изискванията на УЕФА за 4-а категория, която може да приема мачове на националните отбори и груповата фаза на трите турнира на евроцентралата.

Причината е в осветлението, което се оказало по-слабо от последните изисквания на евроцентралата за категоризацията на стадионите, информира „24 часа“.

Четете футболни прогнози от специалисти в Букмейкър Рейтинги

Това е и една от причините и за преместването на националите в Разград извън наема, който се плаща за ползването на “Васил Левски”.

Ръководството на държавната фирма “Национална спортна база”, в чийто капитал е стадионът, е информирано за проблема, който обаче може да се задълбочи не заради националите, а заради турнирите.В момента в тях участват Лудогорец, Левски, ЦСКА и Ботев (Пловдив).

Извън шампионите нито един от другите отбори няма стадион за груповата фаза. “Българска армия” е руина, на “Георги Аспарухов” има един нормален сектор, а в Пловдив играят на клубната си база, която едва ли ще става за нещо повече от предварителен кръг. Добрата новина е, че на среща в общината вчера строителят на стадион “Христо Ботев” смята, че до декември може да му бъде изваден акт 16 и така през пролетта тимът да се завърне на “Колежа”. Два от секторите вече са готови за монтирането на седалките.

Така при добро стечение на обстоятелствата може да се стигне до невероятна криза, ако всички вземат да се класират в груповата фаза.

УЕФА по принцип прави невероятни компромиси с “Васил Левски” от години заради липсата на паркинг и още един куп проблеми. Заради “Лудогорец” бе направена т.нар. президентска ложа, която е задължителна за груповата фаза на Шампионската лига. Гостите в София се канят в закритата лекоатлетическа писта, а за офиси се прегражда баскетболната зала.

Така единствено остава стадион „Хювефарма Арена“, който отговоря на всички изисквания.

Един от елитните стадиони – “Лазур” в Бургас, бе съсипан след фалита на ПФСК “Черноморец”, а и загуби част от прилежащата инфраструктура заради дългове и отнемането им от частни съдия-изпълнители.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация