Юношите на Марица U19 с много трудна победа в Зоналната група

Стефан Ралчев
Отборът надви Свиленград като гост с 3:2

Юношите на Марица Пловдив U19 постигна трудна победа с 3:2 над „Свиленград“ в среща от предпоследния 25-ти кръг в Зоналната група U19. Мачът се игра на много добрия терен на стадион „Колодрума“ в Свиленград, съобщава сайтът на Марица Пловдив.

Първата част не бе добра за пловдивчани, които допуснаха доста грешки в играта си. Домакините поведоха, а Симеон Сираков изравни, след като отне топката от защитник и от малък ъгъл насочи топката във вратата.

През втората част „жълто-сините“ подобриха във известна степен, но отново домакините стигнаха първи до гол след корнер и разбъркване. Илиян Пиронков изравни с уникален гол, с неудобния ляв крак от около 30 метра. Топката се удари в горната греда и влезе в мрежата на съперника.

„Жълто-сините“ имаха игрово превъзходство и направиха доста пропуски в следващите минути, веднъж и гредата помогна на „Свиленград“. От своя страна домакините също имаха няколко положения. Те се защитаваха, но организираха добри контри.

„Марица“ U19 стигна до успеха след хубава атака и извеждащ пас на Симеон Сираков към Емилео Макавеев, който излезе срещу вратаря и отбеляза.

„Марица“ U19 заема 3-то място във временното класиране с 51 точки от 24 мача, с 3 пред „Димитровград“, който има 47 точки, но от 22 мача. Лидери са „Ботев“ (21 мача) и „Арда“ (23 мача) с по 57 точки. За „жълто-сините“ предстои трудно домакинство на „Ботев“ в последния кръг, като имат и един отложен мач – домакинство на „Крумовград“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P