Ясен Петров на представянето си: Няма да играем като Барселона, но ще опитам да върна усмивките на хората

Стефан Ралчев
Ясен Петров бе представен като селекционер на националния отбор на България по футбол.

„Осъзнавам с какво се захващам. Бях далеч, ясно е, но не съм бил далеч от това какво се случва с българския футбол. В стаята си в Китай на единия екран гледах мачовете от китайското първенство, а на лаптопа гледах българските мачове. През последните шест месеца не съм спирал да се интересувам какво се случва. Най-вече е чест, че имам тази покана. Не става въпрос за пари. Имах възможност да работя в най-многолюдната държава. Трябва да върнем искрицата. Представителният отбор вълнува както мен, така и привърженици на футбола. Това е колективен спорт и ако има искрица, ще е радост за българския народ в тежка ситуация на пандемия. Ще направя всичко възможно с моя екип да върнем усмивките на хората“, започна Ясен Петров.

Помощници на Ясен Петров ще бъдат Георги Шейтанов, Александър Георгиев и Костадин Видолов.

„Много ми се иска да не подценяваме играчите, а те да не се надценяват. Трябва да вярваме играчите и с тях да постигнем успех. Бъдете сигурни, че ние няма да играем като Барселона. Ние ще играем за резултат. Ще се опитаме каквото можем във времето, което сме заедно, тактически да сме подготвени. Първите мачове са през три дни. Това ще е на първо време. Ако имаме малко късмет, ще върнем усмивката даже на лицата на футболистите. Хора, които са във форма, ще използвам. Ще дам време и на млади играчи. Ще ми трябва време, да пътувам да наблюдавам. Целият екип ще се разхвърлим и ще говорим с треньорите на водещите отбори. Знаете кои са отборите с български футболисти. Нямаме много време и ще реагираме по бърз начин. Ще ви помоля за малко спокойствие, не ми се дават пресконференция, за да имаме повече време за работа“, добави още новият национален селекционер.

„Ако аз не вярвам, нямаше да стоя пред вас. Лидер се става с показаното на терена. Имам наблюдения и представа от много български футболисти. Ще се опитам да им дам това самочувствие. Не мога да живея в едно време, в което има негативи и тъмнина. Може да съм малко луд, но аз вярвам. По принцип съм страшно позитивен. Смятам, че това е една възможност. В колективните спортове всичко е възможно. Имам си свои любимци в българския футбол, има хора, които могат да играят, но не искам да ги споделям. Не искам още в началото да влизам в тези интриги.

Каквото и да се случи, аз ще поема цялата отговорност. Футболистите искам само да имат малко по-голямо самочувствие и вяра. Убеден съм, че няма да е лесен този път. Не се предавам лесно, дано да имаме и късмет.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация