БР Чат

Winbet и Bwin: Сърбия фаворит за европейски шампион по водна топка

Стефан Ралчев
Европейското първенство по водна топка ще се проведе от 14-26 януари в Будапеща (Унгария). Това е 34-ото издание на шампионата на стария континент и участие ще вземат 16 финалисти.

Сърбия фаворит водна топка Winbet Bwin

Букмейкърите вече обявиха своите коефициенти за краен победител в надпреварата. Според българския букмейкър Winbet фаворит е Сърбия, чийто шансове за европейската титла са оценени с коефициент 2.75. Следва домакинът Унгария с коефициент 2.95. На трето място е Хърватия със ставка 3.45. Това са Топ 3 отборите с най-високи шансове според букмейкъра, а и според специалистите.

Следват испанците с коефициент 5.90 за европейската титла, а нататък са Италия, Гърция, Черна гора и други. Ако сте любители на бомбастичните залози и искате да опитате късмета си макар и с минимален залог, може да “определите” Малта за новия европейски воден крал. Срещу 1 лев ще получите печалба на стойност 4031! Точно толкова е коефициентът малтийците да грабнат златото на 34-ото Европейско по водна топка.

Вземете новия първоначален бонус от Уинбет

Букмейкърът Bwin също дава предимство на западните ни съседи за титлата. Шансовете на Сърбия са оценени с коефициент 2.80. Унгария обаче получава сравнително доста по-висок коефициент – 3.00, следва Хърватия с 3.50. Испания е с 6.00. В този букмейкър обаче липсват гръмки коефициенти за аутсайдерите, макар че и тук са оценени доста високо. За разлика от коефициент над 4000.00 в Уинбет, в Bwin цели шест отбора са получили ставка 2001.00 – Холандия, Румъния, Турция, Грузия, Словакия и Малта.

Форматът на турнира е познат – 16-те отбора са разделени в четири групи от по четири отбора. Всеки отбор ще изиграе по три мача в групата срещу останалите си три съперника. Победителите от всяка група се класират директно за четвъртфиналите, а завършилите на второ и трето място ще изиграят допълнителен мач. Следват полуфинали, финал за ¾ място, финал, както и мачове за разпределение на местата от 5-8, 9-12 и 13-16.

Унгария е властелин на европейските първенства с 12 титли, бившият СССР е с 5, колкото има и Сърбия (като самостоятелна страна). Любопитното е, че сърбите имат четири поредни европейски титли – те са на трона през 2012, 2014, 2016 и 2018 година. През 2010 година шампион става Хърватия, през 2008 година – Черна гора, а през 2001, 2003 и 2006 година съответно Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия. Общо титлите на Сърбия под различните имена са 8 (5 на Сърбия, 2 на Сърбия и Черна гора и 1 на Югославия). Хърватия и Черна гора имат по 1 титла.

С три титли са италианците. България има 7 участия на европейски финали, като последното е 1997 година. Най-доброто ни класиране е два пъто 8-мо място (1987, 1995).

Winbet Водна топка коефициенти

Bwin водна топка

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация