Winbet и Bwin: Сърбия фаворит за европейски шампион по водна топка

Стефан Ралчев
Европейското първенство по водна топка ще се проведе от 14-26 януари в Будапеща (Унгария). Това е 34-ото издание на шампионата на стария континент и участие ще вземат 16 финалисти.

Сърбия фаворит водна топка Winbet Bwin

Букмейкърите вече обявиха своите коефициенти за краен победител в надпреварата. Според българския букмейкър Winbet фаворит е Сърбия, чийто шансове за европейската титла са оценени с коефициент 2.75. Следва домакинът Унгария с коефициент 2.95. На трето място е Хърватия със ставка 3.45. Това са Топ 3 отборите с най-високи шансове според букмейкъра, а и според специалистите.

Следват испанците с коефициент 5.90 за европейската титла, а нататък са Италия, Гърция, Черна гора и други. Ако сте любители на бомбастичните залози и искате да опитате късмета си макар и с минимален залог, може да “определите” Малта за новия европейски воден крал. Срещу 1 лев ще получите печалба на стойност 4031! Точно толкова е коефициентът малтийците да грабнат златото на 34-ото Европейско по водна топка.

Вземете новия първоначален бонус от Уинбет

Букмейкърът Bwin също дава предимство на западните ни съседи за титлата. Шансовете на Сърбия са оценени с коефициент 2.80. Унгария обаче получава сравнително доста по-висок коефициент – 3.00, следва Хърватия с 3.50. Испания е с 6.00. В този букмейкър обаче липсват гръмки коефициенти за аутсайдерите, макар че и тук са оценени доста високо. За разлика от коефициент над 4000.00 в Уинбет, в Bwin цели шест отбора са получили ставка 2001.00 – Холандия, Румъния, Турция, Грузия, Словакия и Малта.

Форматът на турнира е познат – 16-те отбора са разделени в четири групи от по четири отбора. Всеки отбор ще изиграе по три мача в групата срещу останалите си три съперника. Победителите от всяка група се класират директно за четвъртфиналите, а завършилите на второ и трето място ще изиграят допълнителен мач. Следват полуфинали, финал за ¾ място, финал, както и мачове за разпределение на местата от 5-8, 9-12 и 13-16.

Унгария е властелин на европейските първенства с 12 титли, бившият СССР е с 5, колкото има и Сърбия (като самостоятелна страна). Любопитното е, че сърбите имат четири поредни европейски титли – те са на трона през 2012, 2014, 2016 и 2018 година. През 2010 година шампион става Хърватия, през 2008 година – Черна гора, а през 2001, 2003 и 2006 година съответно Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия. Общо титлите на Сърбия под различните имена са 8 (5 на Сърбия, 2 на Сърбия и Черна гора и 1 на Югославия). Хърватия и Черна гора имат по 1 титла.

С три титли са италианците. България има 7 участия на европейски финали, като последното е 1997 година. Най-доброто ни класиране е два пъто 8-мо място (1987, 1995).

Winbet Водна топка коефициенти

Bwin водна топка

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P