до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Вили Вуцов за дебюта в Янтра: Не искам да има страх! Ще вадя кестените от огъня

Стефан Ралчев
Искам да има агресия, но това не означава, че ще се бием…

Новият треньор на Янтра Габрово Велислав Вуцов направи дълго изявление пред клубния сайт на тима, след като проведе първата си тренировка начело на тима. Специалистът замени Живко Желев на треньорския пост и се нагърби със задачата да измъкне тима от кризата, в която се намира и да го изведе до успех в битката за оцеляване.

Четете всеки ден нашите прогнози за футболни мачове

„Свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня и не ме е страх. Да, не ми е приятно, че такава ми е съдбата, но ако бяха други обстоятелствата и добри резултатите, най-вероятно  нямаше да ме поканят. Аз на Габрово не гледам като на всеки друг град. На този стадион е обликът на баща ми, фамилията ми е от тук. Нямам право на ези–тура. Дошъл съм, за да свършим работа. Ситуацията е много трудна, отборът е в лошо игрово и точково състояние. Иска се първо да се спасим, по-нататък ще мислим за друго. Трябва да се стабилизира съставът игрово, а добрите игри трябва да носят и добри резултати“, сподели специалистът.

Вуцов разкри какво най-бързо иска да промени в играта на отбора.

„Гледах последния мач на запис и не ми хареса играта определено, без да обвинявам никого. Гледах и срещите със Спартак и Етър. Искам отборът ми да има много по-голяма яснота и в двете фази – в атака и в защита, искам да има и много по-голяма агресия. Като говоря за агресия много хора си мислят, че ще се бием. Не, няма да се бием. Искам момчетата да играят много по-бързо, да са по-близко до съперника, по-бързо да пресират, да тръгват по-бързо с топката и да не ги е страх. Да няма страх е най-важното нещо. Аз съм го казал вече на момчетата и го повтарям навсякъде – ако бием, бият те, ако паднем – падам аз. Така че аз съм зад тях и те трябва да играят спокойно. Да имат самочувствието и спокойствието, защото аз съм убеден, че възможностите им са съвсем други. Просто трябва да се отпуснат малко, да забравят всичко лошо и да играят с най-голямото желание.“

Това ще бъде вторият период на Вили Вуцов в Янтра. Първият беше в началото на треньорската му кариера, преди цели 21 години. Тогава младият наставник помогна на Янтра да се пребори за влизане в „Б“ група, след успех в баража срещу Шумен. Под негово ръководство габровският клуб спечели и първия си и единствен до момента турнирен трофей – Купата на Аматьорската лига, след победа на финала над Родопа с 2:0.

„Ако правим паралел, то миналия път, когато дойдох в Янтра, не познавах изобщо играчите. Сега съм доста по-запознат с момчетата. Има доста хора, които познавам, има и по-млади момчета, за което се радвам. Аз не се страхувам да работя с младите, напротив, това ми е етикет да работя с по-млади играчи“.

Любопитен факт е, че Вуцов ще направи повторния ди дебют начело на Янтра с мач срещу отбора, в който последно работи в края на миналата година – Крумовград. Мачът с третия във временното касиране е идната събота в южния град.

„Съдба, какво друго мога да кажа. Няма обаче сантименти във футбола. Вчера се забравя и има евентуално утре. Ама утре минава през днес. Отидох и мисля, че направих доста неща за Крумовград. Благодарен съм на всички хора там и няма нито един човек, с който да съм в лоши отношения или пък да имам лоши спомени. На нас ни трябват точки, на тях също им трябват точки. Излизаме, 90 минути сме тежки противници, след това се прегръщаме, целуваме и продължаваме напред. Друг път няма“

За феновете на Янтра, които натрупаха доста негативни емоции в последните мачове на отбора, Вуцов каза:

„Искам да ги накараме отново да се усмихнат. Да играем по-добре, те да подкрепят отбора, да вярват в отбора и да се вдигаме заедно нагоре. Те да помагат и ние съответно да ги направим по-добри, по усмихнати, по доволни. От нас зависи да ги накараме да си ходят след мач щастливи, а от тях – да дойдат и да ни подкрепят.“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P