Везенков: За миг не съм си помислял, че е грешка да дойда в НБА

Стефан Ралчев
За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра

Спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 година Александър Везенков даде  пресконференция, в която говори за първия си сезон в Сакраменто Кингс и НБА. Той коментира за предизвикателството, което имаше в изминалия сезон, както и плановете си за следващите месеци.

„Мога да кажа, че беше странен сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, а освен това получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление завършихме сезона твърде рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, но контузиите спряха прогреса ми. Имаше и ситуации, които бяха трудни и различни за мен“, заяви Везенков.

„НБА се различава с качеството на талантливите играчи. Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно – темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон. Това позволява на всички да работят и да станат по-добри“, добави Везенков.

„Все още нямам планове за паузата между сезоните. Тук наистина се чувствам у дома, но първо ще се прибера и след това ще видим. Винаги по време на паузата тренирам. В Европа нямаме толкова много време, тъй като сезоните завършват в средата на юни. Имам 5-6 месеца до следващия сезон и ще ги използвам, за да подобря генерално представянето си“, каза още българинът.

„Трудно е, когато има ядро на отбора от седем човека, а останалите чакаме шанса си. Днес може да съм аз, утре някой друг. За това ни плащат и това трябва да правим, но е трудно да се поддържа ритъм, тъй като играеш днес, а след това може да имаш шанс след пет мача. Разполагаш с ограничено време, за да покажеш какво можеш. Ако трябва да съм напълно точен – много е трудно. Трябва да си психически устойчив, а едва след това да си здрав физически, за да се справиш през цялата година“, заяви още Везенков.

„Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА. Със сигурност съм се съмнявал в други неща, но в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш. Все още е трудно да премина от най-полезен играч в Европа до нивото на НБА“, завърши Везенков.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P