Везенков с пореден изключителен мач за Олимпиакос

Стефан Ралчев
Грандът стартира с категорична победа плейофите в гръцкото първенство

Олимпиакос започна с успех защитата на титлата си в плейофите на гръцкото първенство. Възпитаниците на Йоргос Барцокас постигнаха категорична победа над Арис с 97:73 (28:12, 25:24, 20:18, 24:19) в мач №1 от четвъртфиналната серия в шампионата, проведен в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея.

Четете в БР прогнози за мачове днес

Така Олимпиакос повежда с 1-0 победи в дуела преди втория двубой, който ще се състои след само два дни – в събота от 16:00 в Солун.

Лидерът на “червено-белите” Александър Везенков се погрижи да убие мечтите за сензация на бившия си отбор, след като за само 20 минути на терена постигна 23 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 чадър при 7/12 стрелба от игра и 9/9 от наказателната линия за коефициент на полезно действие от 28.

Представянето на българския национал бе феноменално, тъй като той наниза 15 от точките си в последните шест минути от третата четвърт, когато играта на Арис се намираше в подем и гостите бяха реализирали три поредни тройки. Наказателната акция на Везенков бе напълно достатъчна, за да могат домакините да излязат напред с преднина от 21 точки, като Спортист №1 на България за миналата година получи заслужена почивка в последната част, в която единствено се оформи крайният резултат.

Треньорският щаб на Олимпиакос завъртя целия отбор, като някои от резервите получиха повече игрово време от титулярите на тима. Янулис Ларенцакис се нареди веднага след Везенков при топреализаторите със 17 точки. Тарик Блек се включи силно с 11 точки, а Костас Слукас прибави 10 и 8 асистенции. Иначе, Айзея Кенън не взе участие в срещата за победителите.

За Арис Джей Ди Ноути бе над всички с 15 точки, докато Василис Кавадас се разписа с още 14.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P