Весела Лечева е новият служебен министър на спорта

Стефан Ралчев
Тя влиза в състава на кабинета на Гълъб Донев

Весела Лечева ще бъде министър на младежта и спорта в служебното правителство с премиер Гълъб Донев, назначено от президента Румен Радев. Лечева има опит на позицията, тъй като в периода 2005-09 бе председател на Държавната агенция за младежта и спорта, която администрираше двата ресора, преди те да бъдат отделени в собствено министерство.

Намерете професионални футболни прогнози в БР

Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия със степен доктор на спортните науки. Постиженията й в спортната стрелба я поставят сред най-значимите спортисти на България за всички времена – сребърни медали от Олимпийските игри в Сеул (1988 г.) и в Барселона (1992 г.), 5-кратен световен шампион, 8 пъти европейски шампион, четирикратен носител на Световната купа, многократен световен рекордьор.

През 2007 година в Мюнхен е избрана за стрелец на ХХ век. За постигнатите върхови европейски, световни и олимпийски резултати в спортната стрелба Весела Лечева е обявена за почетен гражданин на Велико Търново.

Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно събрание. През февруари тази година Лечева бе избран за председател на Българския стрелкови съюз с пълно единодушие, заменяйки на поста Мария Гроздева.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P