Велизар Димитров пред БР: ЦСКА може да победи Клуж! Да не играем с европейски гранд…

Стефан Ралчев
Един от най-големите любимци от по-близкото минало в ЦСКА Велизар Димитров даде интервю пред Букмейкър Рейтинги. Поводът е предстоящият мач на червените срещу Клуж в групите на Лига Европа.

velizar-dimitrov1

Ето какво каза Велизар Димитров за мача с румънците и за състоянието на ЦСКА в момента.

-Велизаре, какво очакваш от двубоя? Първи мач за ЦСКА в групите на Лига Европа след 10-годишна пауза.
-Мога да кажа какво ми се иска… Изправяме се срещу стойностен отбор, притеснено ми е. Но все пак сме домакини, първи мач от толкова време в групите, със сигурност ще има приповдигнато настроение. Нищо, че позволеният капацитет е едва 30% от трибуните, но все пак това са почти 13 хиляди души, а за нас това ще бъде голям плюс. Нашите фенове са показали, че и мъртвец могат да вдигнат от гроба. С общи усилия можем да победим, но трябва да бъдем честни и да кажем, че във всеки мач ти е нужен и малко късмет.

-Можеш ли да направиш сравнение между Базел, когото ЦСКА победи, и Клуж?
-Като мачове нямат много общо и ще кажа защо. В Базел нямахме никакъв избор освен да атакуваме особено след като ни поведоха в резултата. Там имахме само 90 минути. Сега нещата са съвсем различни. Според мен няма да е правилна стратегия да се хвърлим още от първата минута, все пак предстоят 6 мача в групите. Румънците също не очаквам да се хвърлят сляпо, те също си правят сметки.

-Може ли равенството да кажем, че няма да е лош развой за ЦСКА?
-Вече казах, че на мен ми се иска ЦСКА да победи. Но трябва и да бъдем реалисти. Когато два отбора са равностойни, дори мисля, че румънците имат малко повечко опит, а това им дава допълнителен плюс, точката не бива да се приема като неуспех. Още повече, че има да се изиграят доста мачове, така че е рано да се правят сметки. Хубаво е да се тръгне с победа, за да има спокойствие, но Клуж също си прави подобна сметка – за тях е добре да не загубят в София. Всяка точка в групата ще бъде ценна.

Efbet дава коефициент 2.95 за победа на ЦСКА срещу Клуж

-Какво се случва с ЦСКА в първенството, пети пореден мач без победа?
-Вярно е, че се хвърлиха повечко сили и внимание на мачовете в Европа и така в първенството бяха загубени доста лесни точки. Според мен не биваше с лека ръка да се губят тези точки, особено някои от тях, които бяха в графа сигурни. Но аз го отдавам на това, че едно е да играете на стадиона на Базел, а друго на стадиона във Велико Търново – съвсем друга е мотивацията. Има и друго, знаете каква тенденция се забелязва – отборите, които съчетават мачове с първенството и евротурнирите, регистрират колебливи резултати. Не говорим за големите грандове. Вижте, че и при Лудогорец е същото нещо – хвърлиха всички сили в Европа, защото в крайна сметка от там идват приходите.

-ЦСКА в момента разполага с изключително много офанзивни футболисти, но според мнозина проблемите или по-скоро резервите са в защита. Какво е твоето мнение?
-Грешките са видими, факт е. Тук трябва обаче да каже, че и момчетата от халфовата линия, дори Али Соу и цялата атака, трябва да помагат на защитата. В днешния футбол нямаш право да се защитаваш с четирима човека и да разчиташ само на тях. Защитата започва от централния нападател… Юга и Санкаре трябва повече да помагат на защитата. Вече дори и в световен мащаб останаха много малко футболисти, които да „връзват“ играта и същевременно да бъдат много активни в защита. И ако има, струват много пари и говорим за съвсем друго ниво.

-Споменавайки Али Соу, добре ли е, че остана в ЦСКА? Може ли да има вариант, при който мотивацията на нападателя на спадне след проваления към този момент трансфер в Дижон?
-Всеки професионалист би трябвало да знае, че трябва да продължи да се представя по същия начин и както е направил добро впечатление, да запази същото и след 6 месеца. Али Соу се раздава във всеки мач. Факт е, че изпитва затруднения пред гола, но пък от друга страна ги търси и създава. Единствените претенции към него могат да бъдат, че не е толкова не мога да кажа неконцентриран, а по-скоро го отдавам и на малшанс. За отбора мисля, че е добре, че остана.

-И все пак, ЦСКА може ли да победи Клуж в четвъртък?
-Как да не може?! Ние не се изправяме срещу европейски гранд, за да имаме някакви притеснения. Клуж е напълно от нашата черга. Дори и да приемем, че може да имат някакво предимство откъм опит в последните години, няма от какво да се притесняваме.

-Феновете на ЦСКА отново показват, че са изключителни, изкупувайки позволения им брой билети, а и при гостуванията в България продължава да се забелязва огромната им подкрепа.
-Колкото неща съм казал за нашите фенове – е малко. Това е нещо фантастично. Това е богатство за клуба, да имаш такива верни фенове зад гърба си. Въпреки неудачите в последните години, те не оставят отбора. След слаби резултати, след победи – те са на стадиона. Повече от това, което правят, е невъзможно, фантастични са, голям поклон от мен пред тях!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация