Великите Сър Алекс и Арсен Венгер първи в Залата на славата на Висшата лига

Стефан Ралчев
Двамата с огромен принос за развитието на футбола на Острова

Легендарните мениджъри сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер бяха приети в Залата на славата на английската Висша лига.

Футболни прогнози за днес може да намерите в Букмейкър Рейтинги

Дуото създаде забележително наследство съответно с Манчестър Юнайтед и Арсенал, спечелвайки общо 16 титли във Висшата лига, като междувременно създаде едно от най-известните съперничества в историята.

Залата на славата признава и чества личности, които имат изключителен успех и значителен принос за Висшата лига от нейното създаване през 1992 година.

Сър Алекс е най-успешният мениджър в историята на Висшата лига, с рекордните 13 титли. По време на невероятна 27-годишна кариера на Олд Трафорд, включваща 21 сезона във Висшата лига, Манчестър Юнайтед спечели първата титла във Висшата лига през 1992/93, за да постигне първи успех на клуба в лигата от 1967 година насам и да даде старт на забележителна ера.

По време на неговия мандат отборът на Юнайтед със сигурност ще бъде запомнен „Клас` 92“. Шестима играчи, ръководени от Фъргюсън, вече са въведени в Залата на славата на Висшата лига: Дейвид Бекъм, Ерик Кантона, Рой Кийн, Уейн Рууни, Петер Шмайхел и Пол Скоулс.

Рекордът на сър Алекс за всички времена във Висшата лига възлиза на 528 победи от 810 мача и натрупани 1752 точки. Той беше определян за мениджър на сезона 11 пъти и получи месечната награда в 27 случая.

Фъргюсън коментира: „Наистина се радвам да бъда въведен в Залата на славата на Висшата лига. Чест е, когато получаваш подобно признание. Но не става въпрос само за мен като човек. Става въпрос за работата в Манчестър Юнайтед и връзка, която имахме в продължение на много години, така че аз също съм горд за клуба, персонала и моите играчи.

„Моята работа беше да изпратя феновете у дома щастливи. Историята на Юнайтед и моите собствени очаквания бяха нещата, които ме движеха и след това трябваше да се опитам да развия всичките си играчи със същите очаквания и да се уверя, че можем да излезем и да ги постигнем.

22-те сезона на Венгер начело на Арсенал са рекорд във Висшата лига. Той спечели Висшата лига три пъти и влезе в историята през 2003/04 като „Непобедимите“ станаха единственият отбор, спечелил титлата, като същевременно остана непобеден през цялата кампания.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P