Валери Божинов се завърна: Направи първа тренировка с Добруджа

Стефан Ралчев
Футболистът получи фланелката с №86

Бившият футболист на Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг и Левски Валери Божинов днес пристигна в Добрич и направи първа тренировка с Добруджа. Бившият национал на България ще се опита бързо да влезе във форма и да се завърне в игра, а освен това той влиза в треньорския щаб на старши треньора Сашо Ангелов.

футболни прогнози за днес и утре може да четете в Букмейкър Рейтинги

Тук съм да помогна по всякакъв начин на отбора с опита, който имам, сподели за медийна група „Добруджа“ Валери Божинов.

„Тук съм да помогна с каквото мога, а не да заема мястото на някое младо момче. Дали ще помагам вътре на терена или отвън него е въпрос на договорка и разговори с треньора. За да влезе да играе, един футболист трябва да е подготвен на 100% физически и психически, а също и кондиционно. Със сигурност все още ми се иска да съм на терена, но едно е да искаш, а друго е да можеш. Президентът на клуба Йордан Йорданов има амбицията Добруджа да остане в професионалния футбол. Няма да е лесно, но ако футболистите се трудят, влагат емоция и адреналин във всяка една тренировка и оставят сърцето и душата си на терена на мачовете, нещата ще се получат“, сподели опитният нападател.

Преди тренировката Валери Божинов получи фланелка на „Добруджа“ с номер 86 – годината на неговото раждане. Той и останалите футболисти в отбора подписаха топка и екип, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг в София в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция.

Идването на Валери Божинов в Добрич е своеобразно завръщане в първия му клуб, защото първите му стъпки във футбола са именно в школата на Добруджа през есента на 1998 г. По това време неговият доведен баща Сашо Ангелов носеше жълто-зеления екип в А група.

Така на 12-годишна възраст Валери Божинов започна тренировки в Добруджа, а негов първи треньор бе Валентин Ангелов – настоящият наставник на юношите младша възраст в школата. Това означава, че през тази пролет 15-годишният Валери Божинов-младши, който изкара зимната подготовка с мъжкия отбор на Добруджа, ще може да играе за формацията, водена от първия треньор на баща му.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P